Boemboe sojamedaillons met courgette en paprika

Hoi! Ik zit in de trein vrolijk te zijn met een klein glaasje wijn en een manlief de mijn. En ik dacht hé, ik heb mijn schrijfboekje mee en nog een receptje of twee, ik doe er wat mee! Tot zover mijn net te late spontstane Sinterklaasoprisping. Ja die contaminatie heb ik met opzet gemaakt, je kent me.

Ik vijzelde van de week. Ik vijzelde in stukken gesneden ui, peper en knoflook tot prut en voegde er zonnebloemolie, kurkuma, kardemom, citroengras en zout aan toe.

Manlief, die trouwens ook echt lief is, maar ook weer niet te hè want dan is het ook weer niet goed, softie en zo èhhhh, ik wil er niet overheen kunnen lopen dan liever andersom ja maar ook dat dan weer liever niet, niet altijd tenminste, gewoon dat je je wel gewoon op en top vrouw voelt maar toch ook wel net zo vaak een meisje maar dat je je ook wel serieus genomen voelt op de momenten dat dat relevant is maar dat ie ook af en toe een spiegel voor houdt maar hohoho wel met een knipoog dan hè want anders zijn de poppen al rap aan het dansen, ugh, vrouwen….

Goed. Manlief dus, die sneed courgette, paprika en komkommer in blokjes. Heerlijk, mannen die groentes snijden. En terwijl mijn man lekker de dag van zich af sneed, zette ik een pan water op het vuur voor rijst, begoot ik de sojamedaillons met kokend water en liet ze tien minuten onder water staan. Een bakpan werd heet op het vuur en ik kwakte de gevijzelde boemboe in de pan. Ach kijk. Een hartje!

Courgetteblokjes hobbelden hop hop hop de boemboe in en bakten zich bruin. Onderwijl goot ik de sojamedaillons af, sneed ze in reepjes en druppelde ik er flink wat sojasaus doorheen. Kom mijn lief geef komijn zei ik tegen manlief mijn. Oh sorry, nog zo’n oprisping. Komijn dus, maar ook ketoembar en agavesiroop mengden prima met de sojamedaillons. In de pan met boemboe en courgette ermee. En nu we toch al bezig waren gingen komkommer en paprika er ook bij, net zoals een hand vol cashewnoten.

Terwijl alles lekker in de rondte bakte goot ik, of mijn man, dat weet ik niet meer, de rijst af. Waar af? Van het water af? Of goten we het water van de rijst af? Maar goed. Deksel op de rijstpan. Het spul in de andere pan liet ik nog even lekker walsen in een flinke geul witte wijn. En toen was het klaar.

Doei!

Ingrediënten voor één man en één vrouw, of meisje, of nee doe toch maar vrouw, of toch meisje, of…ugh…

– 10 sojamedaillons  (verkrijgbaar in een Duitse supermarkt of bij een of andere natuurvoedingsspeciaalzaak misschien)
– 1 courgette
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 1 stukje verse peper
– 2 tenen knoflook
– 2 eetlepels zonnebloemolie
– rijst voor twee
– 1 hand cashewnoten
– 4 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel agavesiroop
– kurkuma
– kardemom
– citroengras
– komijn
– ketoembar
– zout

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven