Borreltofutorentjes met zoete aardappel en gedroogde vijg

Hoi! Even snel een klein hapje op de zondagochtend. Heel simpel, lekker bij de borrel of een tapasmaaltijd.

Ingrediënten:
– 1 grote zoete aardappel in blokjes, partjes en stukjes
– 250 gram gerookte tofu in blokjes
– paar gedroogde vijgen in dunne reepjes
– speculaaskruiden
– zout
– olijfolie
– crema di balsamico
– agavesiroop
– paar blaadjes verse basilicum

Die grote zoete aardappel gaat in blokjes, partjes en stukjes gedrenkt in olijfolie en bestrooid met speculaaskruiden en zout in de oven. Gewoon tot de blokjes gaar zijn, ik denk zo’n drie kwartier op 200 graden Celsius.

De blokjes tofu marineer je intussen in genoeg crema di balsamico, agavesiroop naar eigen zoete smaak en heel fijn gesneden snippertjes basilicumblaadjes. En wat zout.

Als de aardappels gaar zijn en de tofu gemarineerd is maak je stapeltjes. Blokje tofu, reepje vijg, stukje aardappel en een prikkertje door het geheel. Klaar.

Verder niets, geen grapjes, geen overpeinzingen. Volgende keer weer. Dit receptje wil ik gewoon even vastleggen. Omdat het lekker is. En zo. Vind ik dan hè.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven