Brownies, just brownies

Hoi! Apenkooifeesten zijn de bom. Ik zeg het je. Naast die mossefossesrepen van laatst maakte ik voor mijn apenkooifeest ook nog wat brownies om de stevige trek van mijn gasten in de sportzaal te temperen. De brownies ontstaan als volgt.

Ingrediƫnten:
– 100 gram rietsuiker
– 100 milliliter amandelmelk
– 60 milliliter zonnebloemolie
– 200 gram extra pure chocolade
– 100 gram bloem
– 1 handje gezouten pinda’s

Er waren er eens honderden korreltjes rietsuiker die pootje baadden in een meer van amandelmelk. Een golf zonnebloemolie die over de melk kwam aanrollen overspoelde de arme suikerkorreltjes en trok ze mee in het diepe meer. De draaikolk die ontstond door de machtsstrijd tussen de amandelmelk en de zonnebloemolie liet alle suikerkorreltjes helemaal oplossen in de vloeibare strijdkrachten. De strijd bleef onbeslecht, het resultaat was een zoet beolied amandelmelkmeer dat nog wel wat extra gezelschap kon gebruiken.

De vader van die laatste gedachte kwam rap op de proppen met de in de magnetron gesmolten chocolade en slingerde deze vakkundig het meer in. De bloem werd erachteraan gestuurd en het poeder verdween al tollend in het inmiddels tot moeras verworden meer. De ideale recreatieplas voor een handvol pindatoeristen. Die dolden rond in de smurrie dat het een lieve lust was.

De attractie werd wat spannender toen het meer leegliep in een ovenschaal bekleed met bakpapier. Onze pindatoeristen werden overvallen door deze watervalverrassing en kirrend van pret lieten ze zich meesleuren. Eenmaal in de ovenschaal bleven de toeristen rustig dobberen (25 minuten lang) en genieten van de meer dan tropische temperaturen (180 graden Celsius). Het was een heerlijk uitstapje en het smaakte naar meer.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven