Hoi! Dorstig naar koffie en hongerig naar hartig word ik wakker. Gevoelige voeten van het dansen. Feest geslaagd. Nogal.

Mijn man is al weer de weg op, hij moet ergens spelen op een festival. Hoef ik alleen voor mezelf te zorgen deze brunch. Mooi. The heat is on. Oven op 220 graden graag.
Ongeveer een derde van een ui hak ik in stukjes. Het kleine teentje van de knoflookbol (er zit altijd wel een heel klein teentje aan zo’n knoflookbol, soms zelfs meer dan een) snijd ik ook wat fijner. In de hakmolen ermee, tezamen met een halve eetlepel kokosolie, een eetlepel amandelmeel, een eetlepel edelgistvlokken, een half theelepeltje paddestoelenbouillon en zout en nootmuskaat naar smaak.

Alles hakken, op een broodje smeren, broodje tien minuten in de oven laten opwarmen, broodje uit de oven halen, schijfjes tomaat ertussen proppen, sojalatte ernaast zetten en smikkelen maar.

Een heerlijk cheesy brunchbroodje voor de vrolijk verfeeste veganist. Hap!

Doei!
Ingrediƫnten:
– 1 broodje
– 1/3 ui
– 1 klein teentje knoflook
– 1/2 eetlepel kokosolie
– 1 eetlepel amandelmeel
– 1 eetlepel edelgistvlokken
– 1/2 theelepel (paddestoelen)bouillon
– nootmuskaat
– zout
– paar schijfjes tomaat