Citroenframbozencakejes

citroenframbozencakejes

Citroenframbozencakejes met dikke vette poedersuikerlaag

Hoi! Eerlijk is eerlijk, deze citroenframbozencakejes zijn om je vingers bij op te eten zo lekker, maar wanneer je ze niet met een dikke laag glazuur bedekt, zijn ze een beetje grijsgroenig van kleur. Haha, nu ben je helemaal verkocht zeker hè? Wacht, ik begin opnieuw.

citroenframbozencakejes

Hoi! Deze citroenframbozentaartjes zien er niet alleen stralend lekker uit met hun zoetwitte toplaag bestrooid met knapperige nougatine en frisgele citroenschil, ze smaken zelfs nog lekkerder dan dat ze eruit zien!

citroenframbozencakejes

Beter hè? En klopt net zo goed. Het is ook maar net hoe je de boel beschrijft. Neemt niet weg dat ik je toch even wilde waarschuwen voor de kleur waarmee deze muffinachtige versnaperingetjes je oven uit komen piepen. Die is dus wat grijsgroenig. Ik probeerde op te zoeken waar dat aan ligt, misschien de frambozenpulp in combinatie met citroensap? Ik kan het niet zo snel vinden en heb geen zin om langer te zoeken.

citroenframbozencakejes

Halloweencakejes

Misschien ben je wel hier terecht gekomen omdat je googelde op “rare kleur deeg” of “combinatie frambozen en citroen groen deeg” of “grijsgroenig deeg”, “gek gekleurde muffins”. Dan kan ik je geruststellen. Het is niet erg als je cake een rare kleur krijgt, ook al zwijgt iedereen er verder over.  Het gebak smaakt toch overheerlijk. Giet gewoon scheutig met een dikke witte suikerlaag en het oog heeft ook wat.

Met Halloween zou je de cakejes zonder glazuur kunnen serveren als beschimmelde… nou ja vul daar zelf maar iets in.

En dan nu de ingrediënten.

De droge bestanddelen van het beslag:
– 175 gram cakemeel
– 50 gram fijne rietsuiker
– 1 theelepel baking soda
– 1 snuf zout
Voor in de natte bak:
– 125 gram frambozen
– 1 (biologische) citroen
– 150 milliliter sojamelk met vanillesmaak
– 1 dikke eetlepel gekonfijte citroenrasp
– 75 gram plantaardige margarine
Voor de glazuur:
– geurloze kokosolie
– poedersuiker
– nougatine
– de geraspte schil van de citroen

Het recept:


1. Verwarm de oven voor naar 180 graden.
2. Meng alle droge bestanddelen goed met elkaar en met een garde. Haal de garde na afloop uit de kom.
3. Hou 12 frambozen apart en pureer de rest. (Van de frambozen. Pureer de rest van de frambozen. Niet de rest van alle ingrediënten.)
4. Voeg het sap van 1 citroen toe aan de frambozenpulp en vul aan met vanillesojamelk tot je in totaal 250 milliliter vocht hebt. Roer de geconfijte citroenrasp er heel goed door. (Zou het hier gebeuren, het grijsgroenige verkleuren?)
5. Smelt de margarine en mix hem goed door het frambozenmelkzuur heen. (Of misschien hier wel!)
6. Voeg droog en nat al mengend samen en klop er een mooi beslag van. (Wellicht pas hier.)
7. Vul 12 papieren cupcakevormpjes in een muffinbakvorm met het beslag en leg in ieder bakje een framboos.
8. Zet de cakejes zo’n twintig minuten in de oven. Haal ze eruit en laat ze afkoelen, eerst in het bakblik, daarna het liefst op een rooster.
9. Wanneer de cakejes helemaal afgekoeld zijn maak je de suikerlaag door zes eetlepels kokosolie te smelten en deze te mengen met 100 gram poedersuiker.
10. Schenk de glazuur royaal over de cakejes, bedek ze helemaal, en bestrooi ze met wat nougatine en de geraspte schil van de citroen.
11. Laat de glazuurlaag hard worden en geniet.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven