Ckipkcurry met een cliffhanger

Hoi! Er waren eens een knoflookteen, een schijfje laos, een ringetje verse cayennepeper en een keuteltje tamarinde. Die werden met een vijzel vermalen tot een pasta en gebakken in een eetlepel hete zonnebloemolie. Dat leidt in eerste instantie tot een fossiel dat gevangen wordt in hars. Maar alleen voor het oog hè, alleen voor het oog.

Snode snuffen kerrie gaan ook in de olie. De kipstuckjes hak ik wat fijner en gaan dezelfde pan in. Ik bedenk me. Ik wil er toch ui bij. Dus ik hak er snel een in stukjes en bak die nog even snel mee op met de ckip. Dan stroom ik een blik kokosmelk door de ckip en verkruimel een half bouillonblokje boven de pan. Een eetlepel sojasaus kan er ook nog wel bij. En een theelepel esdoornsiroop. Lijkt me een flinke klus, zo’n esdoorn uitpersen. Het spul is dan ook niet heel goedkoop.

  Ik leg acht kleine augurkjes in de nog niet schoongemaakte vijzel. Ik wil dat de augurken de smaken van de net gevijzelde boemboe een beetje aannemen. Ik heb de augurkjes niet om hun mening gevraagd dus op hun opmerking waarom ze in zo’n vieze kom gelegd worden stamp ik ze compleet naar de knoppen. Dat zal ze leren. In memoriam:  

  Door de augurkenpesto gaat ook een theelepeltje esdoornsiroop en twee eetlepels olijfolie. Ik snij zes tomaten in stukkies en meng de augurkenpasta daar door heen. Peper, zout en een flinke snuf kerrie gaan er bij.    

  En nu is het wachten op mijn man. Die komt zo thuis. En dan gaan we samen een ronde hardlopen. En als we dan weer thuiskomen dan zet ik water op voor rijst en gaan we douchen. Dat gaat bij ons altijd in een adem door, water opzetten voor rijst en douchen. Maar dat is vast bij iedereen het geval, niet? Kortom, cliffhangertje hier.    Oh. Zo werkt dat niet in een blog. Je leest natuurlijk gewoon door, niks cliffhanger. Eigenlijk vind ik dat je nu de tijd die ik kwijt was met hardlopen, water opzetten en douchen in real time moet wachten voor je hier verder leest. Zou supertof zijn als je dat echt zou doen.    Maar ook suf. Zeker omdat er niet echt iets aan een klif hangt. Het is niet zo spannend dat je denkt oeh…als dat maar goed komt. Het enige dat ik je nu nog te bieden heb is het bereiden van de rijst, nou dat kun je heel goed zelf, een foto van het eindresultaat en de constatering dat de maaltijd ontelbaar lekker is. Beetje een anticlimax hè?  

vegan kipcurry

  Ingrediënten voor twee curryhappers: – stukje tamarinde zonder pitten – schijfje verse cayennepeper  – schijfje verse laos – teentje knoflook – eetlepel zonnebloemolie – kerriepoeder – 160 gram kipstuckjes van de Vegetarische Slager – een ui – blik kokosmelk – een half plantaardig bouillonblokje – sojasaus – esdoornsiroop – acht kleine augurkjes – rijst voor twee   Doei!    

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven