
sitting in the tree
Coleslaw and carrotslaw sitting in the tree
K-i-s-s-i-n-g!
het verhaal van de carrotslaw
Ja ik wil dus een coleslaw maken om mee te nemen naar een barbecue. De kool is dus in de winkel blijven liggen, gewoon bij de groente, op haar eigen plek, in de supermarkt. Dus daar ga ik. Niet terug naar de winkel, nee nee hoor, daarvoor ben ik te lui, ik heb vakantie zeg. Nee, ik maak daarentegen gewoon een carrotslaw. Wortels heb ik wel. Want die wilde ik door de coleslaw doen. Namelijk.
Het recept voor de coleslaw geef ik je ook wel, alleen dan zonder foto’s, want die coleslaw maakte ik een tijdje geleden voor een andere barbecue en daar was het dan weer zo gezellig dat ik vergat foto’s te maken van mijn salade. Niet dat het op de barbecue waar het hier vandaag om gaat niet gezellig zou zijn, nee nee, die barbecue is simpelweg nog niet begonnen en ik ben wel van zins mijn koolsla zonder kool op de gevoelige plaat vast te leggen alvorens die barbecue al dan niet gezellig wordt.
de ingrediënten voor de carrotslaw
Daar ga ik. De ingrediënten voor de carrotslaw:
– 600 gram gewassen en geschrapte worteltjes
– 2 zurige appeltjes (ik haal ze uit eigen tuin, ze hangen daar nu al rijp te wezen alsof het half september is, maar Granny Smiths kun je bijvoorbeeld ook gebruiken)
– 5 dikke eetlepels vegan mayonaise
– 2 dikke eetlepels sojakwark
– 1 hand rozijnen
– 2 handjes walnoten
– 3 gewelde vijgen
– 1 hand rood-gele paprikareepjes uit een potje
– 1 flinke snuf gemalen kaneel
– zwarte peper
– zout/zeezout
Het recept voor de carrotslaw
Bereidingswijze:
1. De wortels en gewassen appeltjes draaien door de raspbladen van mijn keukenmachine.
2. De mayo en kwark zwieren door elkaar heen tot ik niet meer zie wie wie is, wat peper en zout naar smaak erdoorheen en dan danst de dikke dressing door de wortel- en appelsliertjes.
3. De vijgen snijd ik in kleine stukjes en meng ik met de rest van de ingrediënten door de wortelappelsalade.
4. Zwengel de barbecue maar aan, de carrotslaw komt eraan!

de taalkundige ontdekking over de coleslaw
Grappig, ik kom er achter dat coleslaw een Nederlandicisme in het Engels is. Dat ik het woord dan weer opnieuw leen van het Engels, dat vind ik dan leuk. Cirkel rond of zoiets. Nou ja, goed verhaal toch.
de ingrediënten voor de coleslaw
De coleslaw lijkt veel op de wortelsalade, de bestanddelen zijn:
– 1/2 Chinese kool
– 300 gram gewassen en geschrapte worteltjes
– 1 Granny Smith appel
– 5 eetlepels vegan mayonaise
– twee eetlepels sojakwark
– twee handen rozijnen
– 2 handen walnoten
– 2 handen zilveruitjes
– zwarte peper
– zout/zeezout
het recept voor de coleslaw
Bereidingswijze:
1. De gewassen kool, wortels en appel draaien door de raspbladen van mijn keukenmachine.
2. De mayo en kwark zwieren door elkaar heen tot ik niet meer zie wie wie is, wat peper en zout naar smaak erdoorheen en dan danst de dikke dressing door de kool-, wortel- en appelsliertjes.
3. De rest van de ingrediënten walsen door de coleslaw.
4. De barbecue wordt heel gezellig.
Ik probeer eraan te denken om vanavond tijdens de barbecue waarvan nog onduidelijk is of ie gezellig zal blijken te zijn geweest wat plaatjes te schieten van de carrotslaw*. Voor nu alvast een foto uit eigen tuin:

Doei!