Courgettespaghetti met artisjoksaus en gebakken kikkererwten
Hoi! Hier is nog zo’n buitengewoon gezwind gerecht om op tafel te zwiepen. Eenpersoons ook weer, reuzesneu, neu, valt wel meu. Courgettespaghetti met artisjoksaus en gebakken kikkererwten.
De staafmixer maakt puree van:
Ingrediƫnten artisjoksaus:
– 4 artisjokkenharten uit een blik,
– 4 zongedroogde tomaten in olie met een van de knoflookteentjes die vaak ook in zo’n potje met tomaten en olie zitten,
– een stukje verse peper,
– 2 eetlepels edelgistvlokken,
– nootmuskaat
– lekker veel zout want ik eet alleen, er is niemand om rekening mee te houden, ik heb ook geen chips om later op de avond mijn zoutstand mee op te zwepen en mijn bloed drukt ook nog naar behoren naar het schijnt.
– 400 gram courgettespaghetti kookt anderhalve minuut in water en slingert, na het afgieten, door de artisjoksaus.
– 60 gram kikkererwten bakken al rollend en tollend droog en op hoog vuur samen met wat
– gedroogde tijm drie minuten in een stevig bebodemde bakpan. Zout erover.
– 2 artisjokkenharten in stukjes en
– 10 zwarte olijven spelen verstoppertje in de met artisjoksaus befoezelde courgettespaghetti. De kikkererwten gaan op zoek, bijgestaan door
– 2 zongedroogde tomaatjes. Een olijf roept “buut vrij!” en dat is het teken voor mij, ik val aan. Op een soort reuzenkip. Of een kuikenkolos. Reuzesneu. Neu, valt wel meu.
Doei!