Courgetteverrassinkjes

courgetteverrassinkjes

Voor bij de borrel of bij de pasta

Hoi! Het gerechtje van vandaag maak ik als bijgerecht naast een pasta. Je kunt het ook als hapje serveren. Op een toastje, geroosterd brood of een sneetje stokbrood doen deze courgetteverrassinkjes het ook erg goed.

Wat de verrassing is? Ik hoop dat de heerlijke smaak een verrassing is, of anders één van de ingrediënten, of de temperatuur van de oven, wellicht de bereidingstijd of de pure eenvoud van het recept. Ik ga voor aangename verrassinkjes. Onaangename courgetteverrassinkjes zijn mij te verrassend.

Bereidingsverhaal courgetteverrassinkjes

Direct naar het recept

Goed. Ik heb hier dus één courgette, verrassing! Ik snijd haar in plakken, niet te dunne plakken. Terwijl ik de schijven insmeer met een mengsel van twee eetlepels olijfolie met zwarte versgemalen peper en zeezout denk ik nog: courgette, die groente moet je zo puur mogelijk proeven. Maar nee hoor, er gaan zo dadelijk wat overheersers overheen. Oh. Daar gaat de verrassing.

De oven verwarmt voor naar 200 graden. Verrassing? Voor mij een beetje. Ik twijfelde: 180/200/220 graden? Dat ik voor het gemiddelde kies is dan weer minder verrassend. Wat een normale reactie.

Onderwijl vijzel ik de volgende ingrediënten tot een verrassend lekker mengsel:

– 27 hazelnoten
– 1 teen knoflook
– eetlepel edelgistvlokken
– 1 eetlepel olijfolie
– een theelepel gedroogde oregano
– een paar flinke halen rasp-nootmuskaat
– zout
– zwarte peper

Verrassend lekker?

Een verrassend lekker mengsel, zei ik dat? Natuurlijk is dat mengsel lekker, daar is niets verrassend aan. Trouwens als we dit hapje hazelnootverrassing in plaats van courgetteverrassinkjes noemen, dan zou die courgette wel eens echt een  verrassing kunnen zijn, zeker omdat hazelnootverrassing zoet klinkt, als een toetje.

Oké. De plakken courgette gaan op een met bakpapier beklede bakplaat de verraste oven in. Hoe ik weet dat de oven verrast is? Ik ken mijn oven, geloof me, hij is verrast. Zeker zo verrast is hij nu ik na slechts tien minuten de bakplaat al weer uit hem haal.

Een voor een draai ik de courgetteplakjes om. Op elke schijf leg ik nu een kloddertje hazelnootsurprise en een klein stukje zongedroogde tomaat, dat laatste doe ik voor de kleur. Het komt de smaak ook ten goede hoor, maar het gaat me in eerste instantie om de kleur. Dat verrast mij. Meestal neem ik smaakoverwogen beslissingen in de keuken. Deze zongedroogde tomaten move is echter een duidelijke het-oog-wil-ook-wat overweging.

Ik verras de oven door de bakplaat vol verrassingen weer in zijn muil te schuiven, wacht nog zeven en een halve minuut en SURPRISE, het spul is klaar. En lekker. Maar dat is geen verrassing.

Doei!

Vergeet deze ingrediënten niet, naast de hazelnootverrassingsbestanddelen:
– 1 courgette
– net zoveel kleine stukjes zongedroogde tomaat als dat je courgetteplakjes hebt

Courgetteverrassinkjes

Course: HapjesCuisine: OvenhapjeskeukenDifficulty: Makkelijk
Servings

35

hapjes
Voorbereidingstijd

18

minutes
Baktijd

17

minutes
Total time

35

minutes

Eenhapshapjes van courgette met hazelnootkruim en zongedroogde tomaat.

Ingredienten

 • 1 courgette

 • net zoveel kleine stukjes zongedroogde tomaat als dat je courgetteplakjes hebt

 • Ingrediënten voor de hazelnootverrassing:
 • 27 hazelnoten

 • 1 teen knoflook

 • 1 eetlepel edelgistvlokken

 • 1 eetlepel olijfolie

 • 1 theelepel gedroogde oregano

 • een paar flinke halen rasp-nootmuskaat

 • zout

 • zwarte peper

Bereidingswijze

 • Verwarm de elektrische oven voor op 200°C
 • Was de courgette en snijdt haar in plakken. Smeer de plakken in met met een mengsel van twee eetlepels olijfolie met zwarte versgemalen peper en zeezout
 • Vijzel 27 hazelnoten, 1 teen knoflook, 1 eetlepel edelgistvlokken, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel gedroogde oregano, een paar flinke halen rasp-nootmuskaat, zout en zwarte peper tot een kruimig mengsel.
 • Leg de plakken courgette op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif deze in de oven. Laat ze tien minuten bakken.
 • Haal de bakplaat uit de oven en draai iedere plak courgette om.
 • Schep op ieder plakje courgette een hoopje hazelnootkruim en leg er een stukje zongedroogde tomaat op.
 • Schuif de bakplaat weer in de oven, wacht nog een minuut of zeven/acht en voilà, je courgetteverrassinkjes zijn klaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven