Sushi van courgette

sushi van courgette

Willy Wandelpad en de Fruitfabriek

 Hoi! De courgettes vliegen de moestuinen uit deze dagen dus courgette zullen we eten! Ik maak sushi van courgette uit een bevriende Duitse tuin. Ja ik heb tuinen als vrienden.  Mijn eigen tuin bijvoorbeeld. Dat is Willy. Willy Wandelpad en de Fruitfabriek. Om even helemaal totaal volledig te zijn. Willy heeft op dit moment geen groentes voor me. Wel kruiden. Rozemarijn, ananasmunt, laurier en salie. Binnenkort veel appels en druiven, een paar pruimen en hopelijk pompoen.   

Gart Gronau en de Groentegroothandel

De bevriende tuin in Duitsland, Gart Gronau en de Groentegroothandel, heeft heel veel groentes nu. Komkommer, paprika, pepers, tomaat, courgette, snijbiet, rucola en meer. Een goed voorzienende vriend kun je wel stellen. Neemt wel veel ruimte in op een terras. Toch drink ik er graag een biertje mee. Ik reserveer dan ver van te voren en neem genoegen met wat minder mensen en wat meer tuin op het terras.

Sushi van courgette:

Sushi van courgette: courgushi of sushette

 Goed. De sushi van courgette. De ingrediënten allereerst. Genoeg voor twee personen zoals je van me gewend bent. Sorry Gart, sorry Willy, jullie kunnen niet blijven eten. Biertje nog wel?  

– 250 gram sushirijst
– rijstazijn
– 1 flinke courgette
– 3 tenen knoflook
– 1 milde groene peper
– 1 halve komkommer in blokjes
– 2 sesamknäckebrödjes
– 2 dikke eetlepels vegan mayonaise
– 1 theelepel wasabipasta
– een flinke kneep citroensap
– 1 theelepel sojasaus
– 3 eetlepels rijstazijn
– knoflookpoeder
– olijfolie
– zout
– peper  

Bereiden als volgt:  
1. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor naar 200°C  
2. Was de courgette en snijd haar in sushiformaat, 3 a 4 centimeter hoog, zie de foto’s voor een indicatie. Hol de sushistukken uit en bewaar het vruchtvlees. Zet de uitgeholde courgettetorentjes 10 a 15 minuten in de voorverwarmde oven.

 3. Snijd het courgettevruchtvlees in kleine stukjes, hak de tenen knoflook fijn en snijd de groene peper in ringetjes. Fruit alles aan in olijfolie tot de boel een beetje kleurt van gaarheid en de gebakken courgette goed geurt door keuken en huis. Bestrooi met wat zwarte peper en zeezout.  
4. Vijzel de twee sesamknäckebrödjes fijn.

  5. Meng 2 dikke eetlepels mayonaise, 1 theelepel wasabipasta, een kneep citroensap, 1 theelepel sojasaus en wat zwarte peper en zout naar smaak tot een pittig smeuïge sushidressing.  
6. Meng de dressing met de rijst en het gebakken courgettemengsel en nog 2 eetlepels rijstazijn. Als je wil kun je de rijst nog wat meer op smaak brengen met extra mayo, rijstazijn en/of sojasaus en zwarte peper.   
7. Schep de knäckebrödkruimels en de blokjes komkommer door de rijst.  
8. Vul de courgettetorens met de sushirijst en dien op.  

Ja je kunt de courgushi ook nog in sojasaus doppen! En in wasabipasta ook!

  Doei!  

sushi van courgette

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven