Kant en klaar (bijna): vegan curry

vegan curry kant en klaar

vlug vegaan voer voor de snelle chef

Hoi! Wat doet een veganist die geen zin heeft om te koken? Koken. Maar wel heel rap en met een zak voorgesneden groenten, een pot soep en een karton plantaardige kipstukjes. Bekant (bijna) kant en klaar dus!

Eigenlijk moet ik vragen: wat doet een veganist die geen zin heeft om te snijden? Zin om te koken heb ik wel. Het snijden van dingen is mijn drempel. Ik kan dat haten. Tegenwoordig laat ik mijn keukenmachine vaak het snijwerk doen. Mijn man doet ook graag de mis en place voor me als hij daar tijd voor heeft. Maar daarvan is vandaag geen sprake en ik heb ook geen zin om de keukenmachine aan te slingeren.

Dus maak ik ongevraagd sluikreclame in mijn ingrediƫntenlijst en laat ik nagenoeg kant-en-klaar-producten het werk voor me doen terwijl ik demonstreer hoe je als planteneter gauw en gemakkelijk een gezond maal in elkaar flanst. Patat halen kan altijd nog.

Details

Porties

2 van herbivoren naar achteren

Voorbereiding

5 minuten

Bak+prutteltijd

30 minuten

Ingrediƫnten

  • zonnebloemolie

  • 1 zak met 400 gram voorgesneden Japanse wokgroente met sojabonen en paksoi

  • 1 verpakking vegan kipstukjes

  • 1 pot aqua cotta Toscaanse herderssoep a 400 milliliter

  • 1 pot kikkererwten van 400 gram

  • 2 knepen currysaus

  • gemalen cayennepeper

  • knoflookpoeder

  • optioneel wat rijst voor veeleters

Kant en klaar behoeft nauwelijks receptuur

En verder wijst het zich best vanzelf. Toch? Ok. Ik kan het nog wel even snel uitspellen dan. Groente wokken in olie in de ene pan, kipstuckjes knapperig en bruin bakken in olie in een andere pan, soep onverdund door de groentes roeren, kikkererwten, curry, peper en knoflookpoeder naar smaak erdoor, even laten pruttelen, eventueel wat rijst koken tijdens dit alles, alles opdienen, opscheppen en opeten maar.

Als je echt helemaal precies wilt weten hoe lang de kipstukjes bakken, hoeveel tijd de groentes nodig hebben of hoeveel van de dertig minuten bak+prutteltijd nou eigenlijk prutteltijd is: laat het me weten in een reactie of e-mailbericht. Bij voldoende aanvragen schrijf ik het recept helemaal tot op de seconde nauwkeurig uit.

Misschien ga ik wel sparen voor een stuk of tien, twintig keukenmachines. Dan kan ik een restaurantje beginnen namelijk. Hoef ik niets meer te snijden. Restaurant In De Snijdende Keukenmachine noem ik het dan. Ben benieuwd of dat publiek trekt.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven