Cashewnoten en zongedroogde tomaatjes beleg

De dag gered met een licht momentje

Hoi! Er was eens een dag en die dag die werd heel donker en grijs en somber wakker. En die dag die kon alleen maar denken aan dingen die niet leuk waren. Aan hoe alles zo, hop, de berg af zou rollen, de soep in, om te verdrinken in een uitzichtloos diep dal van naargeestigheid. Nou díe dag dus, die werd opeens bij zijn kladden gegrepen door een klein maar heel krachtig en fel momentje. Dat momentje tilde de grote zwartgallige wolk van een dag boven haar blozende hoofdje en sprak de dag toe.

Nou moet jij eens even goed luisteren jij neerslachtig galgenbrokje van me, dit gaan we anders doen. Pak jij eens even gauw met beide handen je grote boze brein vast en draai het een halve slag, dan giet ik er wat fleurig perspectief in, wacht. Zo en nu hop, hou dit vast en ga wat leuks doen, dat helpt.

De dag fleurde inderdaad op, werd opnieuw wakker in een lichtere wereld met mooie bergtoppen die uitdaagden om te klimmen, knoopte een schortje om en ging aan de slag met wat leuks en simpels: broodbeleg maken.

Ingrediënten cashewnoten en zongedroogde tomaatjes beleg:

– 150 gram ongezouten cashewnoten, een half uur zachtjes gekookt in water en daarna afgegoten,
– 1/3 potje zongedroogde tomatenreepjes in olie, zo’n gram of 100, inclusief olie en
– 1/2 theelepel knoflookpoeder

Zo maak je Cashewnoten en zongedroogde tomaatjes beleg:

werden met de staafmixer tot een broodbedeksel gedraaid. Met het lichte luchtige momentje nog steeds in zijn gedachten vormde de dag met een uitsteekvormpje een hartje van zijn belegje. Wat over was ging in een vrolijk potje. De dag besmeerde een knäckebrödje met zijn cashewkladdertje, nam een hap, plukte zichzelf en huppelde een glunderende horizon tegemoet.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven