Deluxe vegan kaassoufflés

kaassoufflés

Hoi! Sst! Het is 14 februari en mijn man is even de deur uit. Ik bak snel even twee deluxe vegan kaassoufflés in de oven!  

Ingrediënten:  

– 2 plakjes plantaardig bladerdeeg

– 1 klein uitje, gesnipperd

– een paar naaldjes rozemarijn

– 2 eetlepels jullienne gesneden zongedroogde tomaatjes met olie uit zo’n potje je weet wel

– 1 theelepel geurloze kokosolie

– 2 eetlepels edelgistvlokken

– zout naar smaak  

Bereiden kun je doen en kun je laten, ik deed het en ik deed het zo:  

1. Verwarm de elektrische oven voor naar 225°C.  

2. Laat twee plakjes bladerdeeg ontdooien.  

3. Fruit ui en rozemarijn eventjes goed aan in de eetlepels tomaatjes met olie.  

  4. Haal de pan van het vuur en roer de kokosolie erdoor.  

5. Roer de edelgistvlokken en zout naar smaak door het mengsel.  

6. Beleg de helft van ieder plakje bladerdeeg met de helft van het mengsel en vouw de plakjes dicht. Druk de randen aan elkaar met een vork zodat de pakketjes goed dicht zitten.  

7. Bestrijk de kaassoufflés eventueel met wat olijfolie en leg ze op de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.  

8. Haal de soufflés na een minuut of vijftien, twintig uit de oven.  

9. Voorzichtig met de heetheid van de soufflés, even wachten voor je er je tanden in zet! Maar lekker hè!?  

  Doei!    

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top