Der Veganizer. Een kant en klaar maaltje.

Hoi! Der Veganizer. Ik kwam ‘m tegen op de website van een Duitse supermarkt. Deze vegan chef, Attila, zo heet hij, laat op die website zien hoe je gerechten als lasagne, pizza salami, frikandellen met aardappelsalade en spaghetti carbonara verveganiseert. Nou ging ik toevallig naar die Duitse supermarkt toe, in real life, en ja hoor, wie kwam ik daar tegen!?

De man zelf in hoogsteigen persoon. Dus ik complimenteer hem met zijn activiteiten op het wereldwijde web, vraag hem zijn handtekening en verzoek hem of ik met hem op de foto mag. Hij reageert niet en ruikt naar karton. Luie kerel.

Geïnspireerd door Attila besluit ik het mezelf heel gemakkelijk te maken in de keuken. Maar echt, héél gemakkelijk. Zo gemakkelijk dat een rechtgeaarde kookblogsnob na het lezen van deze blogpost nooit meer hier terugkomt. Doei!

Ik heb nog veel andere dingen te doen dan te koken en ik heb:

– 500 gram aardappels
– 1 pot Palestijnse olijfoliesoep van De Kleinste Soepfabriek
– 1 pak bitterballen van De Vegetarische Slager
– 1 komkommer
– veganistische slasaus, kant en klaar, uit een potje
– mosterd
– zonnebloemolie
– peper
– zout

Nou dus die aardappels worden geschild en gekookt, de komkommer in stukjes gesneden en gekleed in slasaus, peper en zout en dan hebben we het hardste en het kookste werk wel weer gehad. De bevroren bitterballen gaan gemasseerd met zonnebloemolie in een ovenschaaltje de naar hoogste stand voorverwarmde oven in. 40 minuten ongeveer en dan heb je een bitterballen soufflé, want die bitterballen moeten natuurlijk gefrituurd worden maar ik heb geen zin in hete olie in mijn huis.

De soep wordt zonder enige toevoeging, ook geen water, opgewarmd tot saus voor over de aardappels. Nou, klaar, kant en klaar, een vegan voorbeeld van een instant maaltijd.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven