Die Banaan eet een salade bij ETN Saladebar

Hoi! Uw Banaan hier. Oh jongens! Ik raakte verwikkeld in een heikel avontuur. In Enschede ging ik op zoek naar een banaanvriendelijke plek om een lichte maaltijd te nuttigen. Ik besloot een poging te wagen bij ETN Saladebar. Mevrouw Vegaan had daar al eens eerder een heerlijk warm smakend en dieprood gekleurd plantaardig paprikatomatensoepje verorberd waarbij ze haar vingers bijna mee naar binnen schrokte tegelijk met de door de soep gehaalde zompige stukken verrukkelijk zuurdesembrood. Ik stelde me verdekt op tegen de muur naast de deur, onder het raam, zodat niemand die binnen was mij kon zien staan. Voorzichtig gluurde ik om het hoekje naar binnen.

DE pisang!

Ik las snel maar nauwkeurig de menukaart die op het krijtbord achter de balie hing. Heel veel banaanvriendelijke salades zag ik staan, dranken zonder banaan, soep zonder banaan, nee, geen banaan te bespeuren. Opgelucht rechtte ik mijn schil en repte me naar binnen. Mijn oog viel op het krijtbordje dat op de toonbank stond. Mijn vruchtvlees trok van de weeromstuit weer krom toen ik las dat er een smoothie met banaan op het menu stond! Oh oh, nou was ik de pisang! ik schoot achter de ouderwetse kassa die daar op een tafel stond.

Te laat! De dame achter de balie had me al opgemerkt en vroeg of ze iets voor me kon doen. “J..a..” bibberde ik. “Stop me alsjeblieft niet in een smoothie”. Ze keek in haar fruitmand. “Maar ik kan nog wel een extra banaantje gebruiken,” antwoordde ze. “Nee nee, wacht, ik heb iets voor je!” riep ik in een opwelling. Ik duwde haar mijn boek in de handen:

ETN Saladebar

Fieuw!

“Kan ik in ruil voor dit boek hier niet even rustig een banaanvriendelijke salade eten en dat we dan gewoon als vrienden uit elkaar gaan?” Ze bladerde door het boek, dacht even na en ging akkoord. Fieuw. Dat was kantje boord.

De salade? Heerlijk! Ik at een Groente Power, een lichte, slanke maar weldadige salade met courgettespaghetti, geroosterde groentes, avocado, kiemgroentes, slamelange en een verrassende zoet-frisse dressing van wortel en sinaasappel. Deze salade en de versgeperste sinaasappelsap die ik erbij dronk smaakten samen alsof ze al jarenlang de beste vrienden van elkaar waren. Een droomhuwelijkje mag ik wel zeggen. De salade was al bijna op toen ik er pas aan dacht om een foto te nemen.

ETN Saladebar in Enschede, banaanvriendelijk? Mwoah, pas op daar als je banaan bent. Vegaanvriendelijk? Zeer zeker! Er valt veel te kiezen of zelf samen te stellen, alles is knisperknettervers, je kunt er heerlijk zitten en binnenkort kun je het boek Plantaardig met Die Banaan er ook nog eens scoren. Heb je ook nog wat leuks te lezen tijdens salade, soep of koffie.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven