Witlofschotel

Hoi! Witlofschotel. Uw Banaan hier. Witlof heeft een mooie vorm, mijns inziens. Zo’n glooi in de stronkbuik, ik hou van krommingen en bochten in basten en lijven, daar kan ik me goed mee identificeren. Over mooie lichamen gesproken, ik hoorde laatst dat billen de nieuwe borsten zijn, nou, maak je bil maar nat en kijk mijn derrière eens prontig prammen hier:

Ik was altijd al een billenman maar als ik een borstenman was geweest zou ik dan nu automatisch een billenman zijn geworden? Wat een billemma voor een billenman.

Maar nu, die witlof, vier stronkige dames, die gaan we laten stralen met hun billetjes in een hete ovenschaal, overgoten met een sausje uit het boek Plantaardig met Die Banaan: pagina 73:

Ik gebruik havermelk in plaat van sojamelk, nou en? Als het een plantaardige melk is dan ben ik tevreden.

Ik voeg nog iets toe aan het sausje. Ik roer een theelepel maizena glad met twee theelepels koud water en meng dit door het sausje in de pan en warm het nog even door.

De witlof snijd ik in de lengte door de helft en leg ze met hun billen naar beneden in een ovenschaal. Dan snijd ik twee voorgekookte bieten in blokjes, strooi de blokjes samen met een handje grofgehakte gemengde nootjes over de witlof, schenk de saus over het geheel en zet de schaal in een 180 graden hete oven.

Witlofschotel

Bilspieroefeningen

Ik doe een half uur lang wat bilspieroefeningen en haal dan de schaal weer uit oven. Ik roep uit volle bil: AAN TAFEL! Familie Vegaan schuift aan en smikkelt zich een slag in de rondte. Ik klop mezelf goedkeurend op de bil.

Witlofschotel

Overigens is die billenfoto van mij hierboven de illustratie van het hoofdstuk “Billen” in het boek Plantaardig met Die Borsten, nee met Die Billen, ach ik bedoel met Die Banaan natuurlijk.  Maar goed, blijkt maar weer dat ik dat hele billen-zijn-de-nieuwe-borsten verhaal gelukkig al mooi ingecalculeerd had bij het samenstellen van dat boek. Billen vooruit en borsten naar achteren gooi ik trots mijn krullenbol in de lucht.

Doei!

Ingrediënten voor een mooi bilgerecht, bijgerecht bedoel ik, voor twee personen:

Ingrediënten witlofschotel:

– 4 stronken witlof
– 2 voorgekookte bieten
– 1 handje gemengde noten
– 2 eetlepels sojaboter
– 14 eetlepels havermelk
– 3 eetlepels edelgistvlokken
– peper
– zout
– nootmuskaat
– 1 theelepel maizena

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven