Een boordevolle gezonde kom konijnenvoer en flageoletspret

Hoi! Ik oefen de hele week al flageolettonen op mijn dwarsfluit dus het verbaast me niets dat ik een blik flageoletbonen (400 gram) in mijn winkelmandje knikkerde. Daarnaast ook nog:

– 1 pot biologische kikkererwten (350 gram)
– 2 stronken witlof
– 200 gram sugarsnaps
– 100 gram groene aspergetips
– 1 pot pindakaas van enkel pinda’s, dus geen enkele andere toevoegingen, just peanuts
In huis had ik nog:
– zelfgemaakte sambal
– gemalen kurkuma
– gemalen citroengras
– gemalen komijn
– knoflookpoeder
– cayennepeperpoeder
– handje pinda’s
– een halve biologische citroen
– olijfolie
– citroen

Van tonen naar bonen dus. Beter dan andersom. Het is heel simpel. De recepten ook. Oh ja, ik beschrijf er twee, recepten, zo kwam dat uit. Eén maaltijd voor mezelf en een hummus voor op brood, crackers, toast, rijstwafels etc.

De witlofblaadjes worden van hun stronk gerist. Alle groentes willen gewassen worden. Dat gebeurt. Een toffe scheut olijfolie warmt op in een hete pan. Daarin laat ik een theelepel van mijn eigen gemaakte sambal uit mijn vorige blogpost (zie hier) even rondzwemmen. Sambal uit de winkel of de een of andere plantaardige boemboe of allerhande kruiden en specerijen waar jij zin in hebt nu kun je ook gebruiken natuurlijk in plaats van mijn zelfgemaakte peperpruttel. Ik strooi er ook nog kurkuma, citroengras en komijn bij trouwens. En niet eens weinig.

Erbij in de pan springen witlof, sugarsnaps en aspergetips. Die razen vijf minuten op hoog vuur door de pittigheid terwijl ik de helft van de kikkererwten en de helft van de flageoletbonen laat uitlekken en afspoel.

Die peulvruchten gaan ook de pan in. Samen met een handje gezouten pinda’s zwermen ze door de opgebakken en gekruide groentes. Na zo’n vijf minuten en nog wat zout naar smaak later is mijn eten klaar. Dit is alleen voor mij.

Je kunt je hier geen vetbuil aan vallen dus ik dacht ik eet het ook allemaal helemaal schoon op, maar ik hou toch nog wat over. Dat restje ging de koelkast in en werd de volgende dag samen met een rode paprika in repen en een halve mango in stukjes een salade voor bij de patat:

Maar dat is maar smalltalk en niet het tweede recept dat ik beloofde. Er zijn nog bonen en erwten over. Die pureren met een eetlepel pindakaas, sap van een halve citroen, knoflookpoeder, komijn, cayennepeper en zout naar smaak tot een superlekkere en olievrije hummus dus.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven