Asperges met oesterzwammen en mango

Een kookblokkade

Hoi! Tja daar sta ik dan, met mijn bos asperges, tros oesterzwammen en een uitgebeende mango. Taugé, sojabonen en babyspinazie liggen me verwachtingsvol aan te staren vanaf het aanrecht. En nu dan? Asperges met oesterzwammen? Mango met babyspinazie? Help, moord, brand, ik heb een kookblokkade!

Dat is serieus heel vervelend voor iemand die graag in de keuken bezig is. Ik hoop dat het van korte duur is, zoals de spreekwoordelijke angst voor het lege bord, en dat ik binnen een minuutje of wat weer weet wat ik moet doen met mijn ui, peper, knoflook, laos, citroengras en kurkuma. Zucht.

Bereidingswijze in het wilde weg:

1. Ik warm maar gewoon weer eens wat olie op in een pan om die laatste zes smaakmakkertjes in ieder geval door het huis te laten geuren op een hoog warmteniveau.

Snuif, heerlijk, die hete specerijenwalm in mijn neus. En mijn knorrende maag zet me nog een tikkie verder voor het koksblok. Nngh! Blindelings graai ik over het aanrecht als een dolle kermisautomaatgrijper en flikker iets in de geurende pan. Ik open mijn ogen.

2. Aha, dat waren de in stukjes gesneden groene asperges. Goed, oké, oké, dat snap ik best. En nu?

3. Die oesterzwammen liggen daar ook maar wat kapotgesneden te wezen op die snijplank, ik geef ze weer zin en donder ze naast de aspergestukjes in de pan. Ergens rinkelt een belletje in mijn hoofd. Iets met roeren en het vuur wat lager zetten. Goed, oké, oké, maar waarom?

Cry baby salade:

De spinazie begint te janken, wat een baby. Gelukkig staat het vuur laag, kan ik die babyspinazie tot bedaren brengen.

4. Snel maak ik zijn spinaziemelkje klaar: een eetlepel sojasaus, een eetlepel agavesiroop en een eetlepel citroensap. Ik geef babyspinazie zijn flesje en het gekrijs houdt op. Fieuw. Ik heb babysitters nodig. Oh hé, de taugé! En de sojabonen. Ja, ze willen wel oppassen tegen het tarief van een paar slierten chilipeperslierten.

5. Mooi, kan ik ondertussen de stukjes mango in de pan met asperges en oesterzwammen droppen. Huh? Heb ik dat zelf bedacht? Ik denk dat ik dan misschien wel uit mijn kookblokkade begin te komen nu, joechei! Nou ja, als de mango warm is, is het eten gelijk ook klaar dus geen inspiratie meer nodig nu.

Asperges met oesterzwammen

  Doei!  

Ingrediënten voor twee geblokkeerde chefs met trek:

– 350 gram groene asperges, schoon, ontvoet en in stukjes
– 150 gram oesterzwammen, schoon en in stukjes
– een mango geschild en in stukjes
– halve verse peper in kleine stukjes
– 1 gesnipperde ui
– een teen knoflook in flinters
– theelepel gemalen laos
– 1 theelepel gemalen citroengras
– theelepel gemalen kurkuma
– (olijf)olie om in te bakken voor de salade:
– 80 gram babyspinazie
– 125 gram taugé
– 175 gram sojabonen
– eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel citroensap
– eetlepel agavesiroop
– wat chilipeperslierten als oppasgeld en decorering  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven