Een marsepeinen HULDE AAN HET BRUIDSPAAR!

  Hoi! Bruiloft voor de boeg. Ik hou van bruiloften. Lekker de liefde vieren met zijn allen. Vrolijke mensen, mooi bruidspaar, fijn eten, gezellig keuvelend genieten, dansen, De Leven! Ik probeer altijd een leuke manier te vinden om dat envelopje met de bijdrage voor de huwelijksreis, het servies, de nieuwe dakkapel, de boot, het binnenzwembad, of waar het bruidspaar de gratificaties dan ook maar aan wil uitgeven zo leuk mogelijk te omkleden. Dit keer leg ik marsepeinen boterhammetjes en tomaatjes in een blauwe broodtrommel. De broodtrommel is blauw omdat het kledingvoorschrift voor de trouwerij ‘something blue’ is. De boterhammen verwijzen naar de wittebroodsweken en de tomaatjes zijn een koddig extraatje omdat er nog wat amandelspijs over blijft. Marsepein geeft veel energie en dat kan een kersvers echtpaar goed gebruiken, dag en nacht. En mocht het bruidspaar van pure liefde geen hap door de keel kunnen krijgen tijdens die eerste zes verzengend vurige huwelijksweken dan kan de marsepein gewoon nog even bewaard worden ook.

Hoe ik de wittebroodsweken in marsepein vang is een kort verhaal. Alle bestanddelen draai ik met behulp van de staafmixer tot een flink, stevig deeg. Ik kneed het deeg tot twee ballen, sla die ballen plat en vorm er boterhammen van. Ik snij hier en daar wat weg tijdens deze boetseerklus en kom zo op het idee om die twee gezonde snacktomaatjes in de lunchtrommel te leggen. Ik wikkel keukenfolie om de marsepeinen energiebammetjes en -bommetjes, doe nog een leuk groen tomatenloofstrikje om de verpakte balletjes, leg het geldzakje ernaast en kijk toch eens wat een enig “envelopje”!

Lief bruidspaar! Ik wens jullie samen alle geluk van het hele universum toe (wel graag een beetje delen met de rest van de mensheid anders is het zo sneu voor ons allemaal) en dat jullie en de julliƫn honderd miljard veel liefde en gezondheid mogen meemaken tijdens jullie verdere huwelijksleven! Op dit moment heb ik waarschijnlijk al ontzettend en knappertjehard van jullie liefdesfeest mogen genieten en mijmer ik nog na over het prachtige bruidje, de mooie gom en het ontroerende moment van de jawoorden. Hopelijk mag ik dit bericht verfraaien met een foto van de nieuwbakken echtelieden en, als ik nog een beetje extra geluk van jullie heb meegekregen, sta ik ook zelf nog op het plaatje.

Doei!

– 11 eetlepels amandelmeel
– 8 eetlepels poedersuiker
– vanilleschraapsel uit 1 vanillestokje
– 1 theelepel vanillearoma
– 1 theelepel citroensap uit zo’n plastic citroentje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven