Een stappenplan voor frietvarianten

Hoi! Terwijl ik dit begin te schrijven heet het bericht nog “Een stappenplan voor frietvarianten.” Ik ben benieuwd hoeveel stappen en frietvarianten het zullen worden en of dat de titel nog zal be├»nvloeden.

1. Haal in huis:
– 1 grote winterpeen
– 1 courgette
– 2 zoete puntpaprika’s
– 1 half zakje chipsfrietjes
– 200 gram macaroni (snelkookmacaroni)
– sojamelk
– olijfolie
– sambal oelek
– agavesiroop
– mosterd
– appelazijn
– zonnebloemolie
– 1 verse peper
– 2 tenen knoflook
– knoflookpoeder
– pepermolen
– zoutmolen

2. Zet de oven op de hoogste stand.

3. Schrap die grote winterpeen maar even lekker uit zijn vel en snijd de arme jongen in kleine frietjes. In een ovenschaal willen die peenfrietjes wel gemasseerd worden met twee eetlepels olijfolie. Scrub de laatste dode wortelhuidcellen weg met peper en zout uit molentjes en zet de schaal in de sauna. Oven. Zet de wellnessschaal in de oven. De redenen dat ik het woord wellnessschaal gebruik zijn de drie s-en in het midden ervan. Love it.

4. Was de courgette en snijd ook deze arme meid in kleine frietjes. Geef de courgrietjes dezelfde schoonheidsbehandeling als de wortelfrietjes maar voeg nog wat knoflookpoeder toe aan de scrub. Stuur deze grietjes nu nog niet naar de sauna. Oven. Laat het wasbekken nog even ademen in de frisse lucht.

5. Doe de oven open en roep naar de peenpatatjes dat ze zich even moeten omrollen. Sluit de sauna weer. De oven. Sluit de oven weer.

6. Snijd twee gewassen zoete puntpaprika’s in frietjes. Doe er verder niets mee. Ja, leg ze mooi in een bassin, op een schaal of spaplaat waarmee je voor de dag kunt komen in je lokale wellness centrum.

7. Open de saunadeur weer en laat de peenfriet zich weer even omwentelen. Ze liggen er nu zo’n dertien minuten te zweten. Zet het bekken met de courgrietjes ook in de sauna en wens ze veel plezier. Zet de temperatuur van de sauna terug naar 200 graden Celsius.

8. Maak een reinigend, zuiverend, illuminerend biocellulosisch masker door 70 milliliter sojamelk, een theelepel mosterd, een theelepel agavesiroop, 2 theelepels appelazijn en flink wat zout even flink te laten rondtollen door de staafmixer. Voeg langzaamaan zonnebloemolie toe tijdens het staafmixeren. Net zo veel tot je masker lekker lobbig is, van zo’n substantie die je lekker op je gezicht kunt klatsen.

9. Laat de chipsfrietjes lekker worstelen met een theelepel sambal oelek. En tegen mensen die vinden dat sambalworstelen niet de beste peelingtechniek is die er bestaat zou ik willen zeggen: ga je microfruit wassen en scrub je eigen boeddha. En breng een pan met veel water aan de kook. Dat ook.

10. Kijk even hoe het gaat in de sauna, zorg dat de frietjes zich nog een keer van een andere kant laten zien, draai de temperatuur terug naar 160 graden Celsius en zet de gepeelde chipsfrietjes in de oven. Sauna. Zet de sambalworstelaars in de sauna. Doe dit ongeveer zestien minuten na de vorige keer dat de sauna open ging.

11. Stort macaroni in het kokende water. Ik heb van die macaroni die na 5 minuten gaar en klaar is, hou daar even rekening mee wil je?

12. Snijd peper in ringetjes, en knoflook in halve schijfjes (halve schijfjes omdat ik het vaak een beetje groene hart er altijd uithaal.) Bak deze rakkertjes even lekker op in een scheut olijfolie en flink wat zout.

13. Giet het water van de macaroni af en meng de pasta met de peperknoflookolie.

14. Haal alle friet uit de sauna, zet alles op tafel en kijk maar even hoe je het een en ander wil eten.

Je kunt alle patat een masker geven. Je kunt ook frietjes door de macaroni mengen. Je kunt zelfs ook de macaroni een masker geven en de frieten aan de kat voeren. Of je lepelt het masker gewoon zo naar binnen en negeert de rest van de kost. Of je negeert het mayomasker en de frieten en je eet alleen de macaroni met een restje boerenkoolstamppot van de maaltijd van gisteren. Je vermoedt het al, mogelijkheden te over.

 

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven