Eenpersoons fussillifestijn. Klaar in een handomdraai.

Hoi! Dinner for one! Ingrediƫnten:

Pasta voor 1 persoon
250 gram passata
Zoveel hazelnoten als de eter lekker vindt
14 zwarte olijven
1 bosuitje in ringetjes verzoveelvoudigd
beetje verse peperconfetti
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel (riet)suiker
wat blaadjes basilicum (12 bijvoorbeeld)
zwarte peper
zout
eventueel edelgistvlokken of veganistische kaas om over de pasta heen te strooien

Zorg ervoor dat ruim water aan de kook raakt.

Rooster hazelnoten even op een hete panbodem. Eetlepel olijfolie erbij laten stromen, peper, bosui, knoflookpoeder en olijven ook de pan in verhuizen.

Zo’n vijf minuten op hoge temperatuur laten flavoreren. Bestaat dat woord eigenlijk? Nou ja, ik bedoel dat de smaken uit de dingetjes naar boven en naar voren gehaald moeten worden eventjes, je weet zelf wel. Daarna vuur terugbrengen naar standje behoorlijk laag. Suiker, zwarte peper, zout en passata toevoegen en de smaken al pruttelend in en door elkaar laten overvloeien.

Ondertussen heb ik de pasta al in het kokende water gedaan en ik ga deze zo op het juiste moment en op de juiste wijze afgieten. Wat dat moment en die wijze zijn is persoonlijk. Al zal menig Italiaan anders beweren, maar ook hier geldt: zoveel Italianen zoveel meningen over het klaarstomen van pasta. “Oei, stomen, no no basta, dat nooit!” stel ik me voor dat iemand nu uitroept. Scusa Italia, ti amo!

Ik stort mijn persoonlijk perfecte pasta op een bord. Daarop vlij ik mijn eigen eerlijk waar exploderend smaakfestijn van passata en aanhang. Ik vervolmaak mijn voortreffelijk eenpersoons pastabanket met verse blaadjes basilicum. Mocht het nodig zijn, in mijn geval niet, dan kan er nog iets extra’s overheen gestrooid worden. Vegane kaas of gist of iets dergelijks. Kijk, een lust voor ‘t oog, toch?

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven