Hummustaartje: Fancy schmancy

hummustaartje

Hoi! Jongens luister, dit is super fancy! Fancy schmancy! Een taartje van hummus! Je zet het zo bij de borrel op tafel naast de stokbroodjes en toastjes of serveert het in puntjes bij een kleurrijke salade. Je kunt de taart warm of koud eten, ergens op smeren of gewoon zo in je mond schuiven. Een veelzijdig dingetje dit hummustaartje. Hier volgt het ongelooflijk eenvoudige recept:

Ingrediënten hummustaartje:

– 220 gram kikkererwten (uitgelekt)
– 1/2 potje semi-gedroogde tomaten in zonnebloemolie, vis de tomaatjes uit de olie, het is niet zo dat de helft van de olie ook meedoet in de hummus (ik gebruik een potje tomaatjes van 295 gram in totaal, en ik zei ‘vis’ in een vegan blog haha!)
– 3 eetlepels (met een bergje erop) edelgistvlokken
– 3 eetlepels (met een bergje erop) amandelmeel
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1/2 theelepel zout
– 1 dikke eetlepel (ja ook met een bergje erop) pindakaas die van enkel pinda’s is gemaakt
– 1 eetlepel maizena goed gemengd en even geweekt met 2 eetlepels koud water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de elektrische oven voor naar 200°C
2. Meng alle ingrediënten behalve het maizenapapje tot een smeuïge smurrie met behulp van je keukenmachine of staafmixer.

3. Giet de maizenaoplossing na een ongeveer halve minuut mixen bij de smurrie-to-be en laat de boel doordraaien tot de smurrie smeuïg genoeg is.
4. Doe het hummusbeslag in een ingevet springvormpje met een diameter van 15 centimeter.

hummustaartje

5. Zet het taartje een half uur in de oven. Leg eventueel nog wat semi-gedroogde tomaatjes bovenop, voor het oog, dat oog wil soms ook wel wat.
6. Serveer het taartje warm of koud, als bijgerecht of als borrelhap.

hummustaartje

Elegantie ten top!

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven