Fingerlicking good fingerfood in a fingersnap

Hoi! Ik heb een potje met sugar snaps, al op de tafel gezet, ik heb een potje potje potje sugar snaps al op de tafel gezet!
En toen………. heb ik nog een potje………… sugar snaps….wat denk je?………… AL OP DE TAAAAAFEL GEZET!  Ik heb nóg een potje potje potje su-gar-snaps, al op de ta-fel gezet!

En zo is het.

Een simpel hapje dat er eeeeenig uitziet en voldoet aan alle eisen van fingerfood als fingerfood food is dat je alleen met je vingers hoeft aan te pakken en dan zo hop in je mond kunt schuiven. Als fingerfood betekent dat het voer op vingers lijkt dan voldoet het ook wel een beetje. Er zijn vast nog meer interpretaties van fingerfood maar die mag je verder zelf onderzoeken, ieder zijn ding, viespeuk.

Wat je nodig hebt? De bestanddelen hieronder en mijn recept, een willekeurig ander recept, of je eigen creatieve hoofdje dat zijn eigen recept maakt van deze ingrediënten of ook van om het even welke andere ingrediënten als je maar pret hebt en zin hebt om je vingers te verroeren en je eters te vervoeren door ze te vingervoeren

– 1 klein blikje kikkererwten (a 150 gram), zonder het vocht
– 1 derde deel van een potje zongedroogde tomaten in olie
– 1 handvol verse bladeren basilicum
– 1 klein citroentje: daar het sap van
– gemalen komijn naar smaak
– knoflookpoeder naar smaak
– 1 flinke eetlepel pindakaas
– 1 gedroogd chilipepertje (of gewoon peper naar smaak)

– 200 gram sugar snaps.

En dan gewoon de sugar snaps kort koken in water, drie minuten, en afgieten. De rest van de bestanddelen draait men met een staafmixer tot pap! Hoi pap! Grappig om jou hier opeens op het aanrecht te zien zitten, was jij niet op vakantie trouwens? Maar even zonder gekheid, dat is toch klaar in een vingerknip of niet?

De bijzonderheid zit ‘m in de aankleding, de tooi, de opsmuk, de vorm. Twee lieve kleine bakjes vul ik met de hummus. De suikererwten steek ik daar mooi in en dan heb ik dus twee kneutergezellige plantenpotjes gevuld met teelaarde en vingerplanten. Nou, hè? Dat is toch eeeeenig?!

Ik heb nog wat hummus over dus ik heb er maar een maaltijd omheen gekookt waarbij die hummus misschien nog van pas komt. Als dat niet helpt dan gebruik ik de hummus als boterhambeleg bij het ontbijt. En als dat ook niet helpt dan zet ik de hummus bij een leuk huis op de stoep, bel ik aan en ren ik snel weg.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven