Fluweelzachte tuinbonenburgers

tuinbonenburgers

Meneer Banaan maakt tuinbonenburgers

Hoi! Tuinbonenburgers.  
Hé wauw gast, wat een lekkere burgertjes zeg! Waarvan dan?!    Nou van tuinbonen! Tuinbonen en knäckebröd! Oh haha hoe verzin je het! Vertel eens?
Zomaar een eettafelconversatiestarter in huize Vegaan met die Banaan. Meneer Banaan heeft gekookt. Hij schepte heerlijks in een handomdraai en zonder erbij na te denken. Hij vertelt me straks hoe, maar eerst waarmee. Meneer Banaan doet niet aan wegen of meten dus de aanduidingen van hoeveelheden en zo zijn niet exact, niet in cijfers of maten, maar beschouwend en beschrijvend.   

Ingrediënten:

  Ingrediënten voor twee eters:  
– de helft van een grote pot tuinbonen (de inhoud van de volledige pot betreft 660 gram, met dit getal heeft meneer Banaan niets te maken, ik zocht het zelf op)
– het laagje olie met knoflook en kappertjes dat overblijft als alle zongedroogde tomaten uit zo’n potje verbruikt zijn, dus let op, de zongedroogde tomaatjes zijn al op wanneer je dit laagje olie in je burgertjes gebruikt! Alhoewel het naar mijn mening ook geen kwaad kan als er wel wat zongedroogde tomaatjes mee gemalen worden in het burgerdeeg. Wat?! Oh nee sorry, je hebt gelijk, ik bemoei me er verder niet mee!
– 1 verkruimeld knäckebrödje, ik denk dat het een sesamknäckebröd was in ons geval, maar ik zou niet meer meedenken over dit recept nee, sorry!
– gedroogde oregano naar smaak
– zwarte peper naar smaak
– zout naar smaak  

Oké dat is waarmee. En dan nu hoe:  

1. Laat de tuinbonen uitlekken. Doe alles in de keukenmachine en laat er een deegpapje van draaihakselen.  
2. Vorm burgers of burgertjes van het deeg. Meneer Banaan draaide er vier. OMG weer een getal…  
3. Verhit olijfolie in een pan en leg de burgertjes erin. Zorg voor een hete pit, hoog vuur zoals we dat noemen ook al komt er lang niet meer bij iedereen echt vuur uit de fornuispitten.  
4. Draai de burgers pas de eerste keer om op het moment dat de onderkant flink is dichtgeschroeid, bijna tegen het verbranden aan. Draai ze ook heel voorzichtig om, het worden fluffy uit-elkaar-valburgers met een overheerlijk krokant vliesje.  
5. Blijf ze af en toe voorzichtig omdraaien tot ze knappering van buiten en fluweelzacht van binnen zijn. Als het zover is, haal ze uit de pan en eet ze op.  
Mede namens meneer Banaan,   
Doei!      

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven