Folie grasse, lekkernijpastei voor op toastjes, stokbrood en meer van dat soort borrelbegeleiders

Hoi! Simpel deze hoor, zet je schrap, hier gaan we, in sneltreinvaart.

– 400 gram zijdetofu
– 70 gram pecannoten
– 2 eetlepels aardappelzetmeel
– 1 eetlepel paddenstoelenbouillon
– 1 eetlepel appelazijn
– 1/2 theelepel nootmuskaat
– 1 theelepel kurkuma
– 1/2 theelepel zout
– 1 theelepel knoflookpoeder

Zoef alle bestanddelen met de hogesnelheidstrein naar Frankrijk, of doe ze in een mengkom en draai er met de staafmixer een mooi glad papje van. Bestrijk drie ramekins (dat zijn van die eenpersoons ovenschaaltjes waarin bijvoorbeeld crème brûlée wordt bereid) met olijfolie en vul ze met de gladde smeuïgheid.

In een oven waarin 180 graden heersen, gedijen deze vette tofulevertjes geheid binnen 30 minuten tot volwaardige lekkernijpasteien. Mooi man. Gans vriendelijk.

Je kunt deze pastei warm eten, maar ook laten afkoelen en dan koud eten. Zet in het eerste geval de kachel lekker hoog of ga in een hete zon zitten. Koud eten? Loop ermee naar buiten als het daar koud is of bezoek een koelcel in de buurt. Laat de pasteitjes afkoelen, koud worden en stort ze dan op een gezellig bordje. Kijk eens aan!

Smeuïg genoeg om op een toastje te smeren en zo goede sier te maken op feesten en partijen, bij vrienden en onbekenden. Of in Frankrijk, als je toch voor die hogesnelheidstrein hebt gekozen in plaats van voor de mengkom. Al naar gelang wat je met de ingrediënten gedaan hebt dan daar in dat land. Gekkigheid. Vette gekkigheid. Folie grasse.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven