Fool’s cheese of klaterkaas. Op pizza.

Hoi! Erg veel zin om deze fool’s cheese of klaterkaas te maken dus ik kook twee aardappels zacht (200 gram) en maak er kaas van met 100 gram wortel uit een pot, 1 eetlepel water, 3 eetlepels olijfolie, een theelepel zout, klein kneepje citroensap, 3 eetlepels edelgistvlokken, wat knoflookpoeder, cayennepeper en mijn staafmixer. Vet! Het werkt goed dit spul! Ik hou zelfs onze kat ermee voor de gek! Ze likt de ‘kaas’ zo van mijn vinger.

Daar komt vast nog eens een keer een klaterkaasfondue uit voort, joechei! Om nog maar te zwijgen over mac and fool’s cheese!

En nu? Ok. Verwarm de oven maar voor op de hoogste stand. Ik maak pizzadeeg. Van 250 gram zelfrijzend bakmeel want ik heb geen bloem meer. Wel een nepbloem nog ergens misschien maar die is van hout, dat wordt geen pizzabodem, denk ik. Bakmeel dus met een zakje gist, twee eetlepels olijfolie, 125 milliliter lauwwarm water en wat zout. Ik heb alles eerst met een lepel gemengd en vervolgens met mijn handen gekneed. Geen zin in de mixer.

Ik dacht dat ik vandaag zou bloggen over het heerlijke diner dat mijn zusje gisteren voor ons bereidde maar omdat ik toch zin blijk te hebben om vandaag iets leuks te koken blog ik nu over nu, en morgen over gisteren. Mooi hè, spelen met de tijd.

Oh, er is een lijk. Nee niets ernstigs hoor. Mijn man kondigt aan dat er een crimeserie begint.

Ik laat dat bakmeel niet lang rijzen, het heet tenslotte zelfrijzend te zijn. Ik heb de tijd weer eens niet bijgehouden maar ik schat dat het 25 minuten was. Ik ga het deeg afkneden en uitrollen.

Ik vergeet telkens dat ik badpakken… Badpakken? Nee, gek! Bakpapier! Ik vergeet dat ik bakpapier wil kopen. Dan maar weer werken met aluminiumfolie. Ingesmeerd met wat olijfolie.

Ik vet de randen van de pizzaplak in met olijfolie, smeer passata uit over de bodem en bestrooi alles met zeezout en knoflookpoeder. Yes I’m a zoutekauw en a sucker for knoflookpoeder!

Wat ik erop doe? Dit allemaal:

  En kaas, veel kaas:

Na zo’n kwartier in de oven heb je dan uiteindelijk dit:

En dit is lekker. Knetterlekker.   Doei!

Ingrediënten voor twee fools:
voor de klaterkaas
– 200 gram aardappels of aardappelen, dat mag allebei
– 100 gram wortel uit een pot
– 1 eetlepel water
– 3 eetlepels olijfolie
– een theelepel zout
– klein kneepje citroensap
– 3 eetlepels edelgistvlokken
– knoflookpoeder
– cayennepeper
voor de pizzabodem:
– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 zakje droge gist
– 125 milliliter lauwwarm water
– 2 eetlepels olijfolie
– zout
voor op de pizza behalve de kaas alles wat je zelf lekker vindt, ik deed dit erop
– olijfolie op de randen
– passata
– 1 aardappel met kaasschaaf in schijven geschaafd
– 1 gele paprika in stukjes
– 1 gesnipperd rood uitje
– verse rozemarijn uit mijn tuin
– stukjes zongedroogde tomaatjes
– kappertjes
– vers rood pepertje in hele kleine stukjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven