Frisse aardappelsalade met kerrie en citroensap

frisse aardappelsalade

Frisse aardappelsalade, vaag verhaal:

Hoi! Waarom ik frisse aardappelsalade maak en geen frisse oordappelsalade?* Omdat ik niet weet wat dat laatste is. Een salade denk ik, ik denk ook wel met iets van appels, maar of het aardappels zijn of sinaasappels, het kan gewoon alle kanten op, dennenappels, pijnappels.

Oren?

Of er oren gemoeid zijn oordappelsalade? Ik hoop niet om te eten dan, die oren, ik ben veganist tenslotte. Ja nou ja, tenzij de eigenaar van de oren me smeekt om ze op te eten omdat ie dat zelf wil, dan is het nog het overwegen waard. Zoals de Ameglian Major Cow uit The Ultimate Hitchhiker’s Guide Omnibus.

Dish of the day koe

Deze Dish of the Day koe vertelt gasten aan een tafel van het restaurant aan het einde van het universum dat hij (ja, het is een hij, die koe) heeft getraind en veel granen heeft gegeten zodat er veel goed vlees van hem kan worden bereid, hij bied zijn schouder aan, zijn romp, een casserole van zichzelf. Zijn lever zou ook erg mals zijn omdat ie zichzelf al maanden aan het force-feeden is. Als de gasten besteld hebben, steak geloof ik, zegt de koe dat ie zichzelf gaat neerschieten. Maar de gasten hoeven zich geen zorgen te maken, hij zal zorgen dat hij dit humaan doet.

Lekker zonder leed

Ik maak toch aardappelsalade zonder oor, oor is mijns inziens overschat, net als al het vlees eigenlijk. Leed smaakt mij nou eenmaal niet zo. Aardappelsalade met kerrie en citroen, zonder oor, met aardappel, zonder Amegliaanse koe, met komkommer en augurk. Deze salade smaakt nostalgisch en toch fris, lekker. Aanstonds lees je de ingrediĆ«nten voor een flinke salade: een maaltijdsalade voor twee en een  bijsalade voor meer. Denk ook aan bij-de-barbecue bijvoorbeeld, de veganistische barbecue.

frisse aardappelsalade

INgrediƫnten:

– 600 gram aardappelblokjes
– 2 theelepels kerriepoeder en wat extra
– 1 eetlepel plantaardig kwarkproduct
– 1 eetlepel plantaardig mayonaise
– sap van een halve citroen
– 1 eetlepel agavesiroop
– 1 komkommer
– een handje vol augurkenschijfjes
– olijfolie om in te bakken
– zwarte peper en zout

frisse aardappelsalade

Bereidingswijze:

1. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de aardappelblokjes eerst 5 minuten met de deksel op de pan op humaan vuur.
2. Voeg twee theelepels kerrie toe aan de aardappelblokjes en laat de blokjes al omroerend doorbakken tot ze gaar en knapperig zijn. Laat ze afkoelen.
3. Roer kwark, mayo, citroensap en agavesiroop tot een dressing.
4. Snijd een komkommer in blokjes en de augurken in schijfjes.
5. Strooi peper en zout over de aardappelblokjes, desgewenst kan er nog wat extra kerriepoeder gestrooid worden.
6. Meng aardappelblokjes met de dressing, komkommer en augurk en smullen maar.

Doei!

*Rare vraag? Waarom ik geen oordappelsalade maak? Ja klopt. Die vraag was een receptverhaalstarter, ik dacht er niet bij na, ik moest ergens beginnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven