Vegan frozen yogurt: Mango- en speculaaspinda-ijs

Vegan frozen yogurt

Loei lekker!

Hoi! Loei lekker! Las ik op het raam van een yoghurtbarachtige winkel. Ze verkochten daar yoghurtdingen gemaakt van koemelk. Ik geef je vandaag twee eenvoudige ijsreceptjes met sojayoghurt. Vegan frozen yogurt. Zo kunnen die koeien tenminste met recht lekker loeien.

Vegan frozen yogurt

Omdat frozen yogurt een slap excuus voor ijs is geef ik je één heel gezond recept. Over dit recept zei mijn man: ja best lekker, maar er had ook best wat extra suiker of agavesiroop doorheen gemogen. Die keuze kun je dus nog maken. Maar simpeler wordt het niet:

Ingrediënten vegan frozen yogurt van mango en sojayoghurt:

– het vruchtvlees van 1 mango
– 200 milliliter sojayoghurt

Hoe maak je vegan frozen yogurt?

in de keukenmachine mixen en mengen met behulp van het ronddraaiende hakmesje. Keukenmachinekom goed afgedekt een uur in de vriezer zetten, nogmaals mixen en mengen, nog een uur vriezen, nog een ronde mixen en mengen, dan overdoen in een afsluitbare vriezergeschikte bak, een paar uur of een nacht laten opvriezen en voilà, je bevroren mangoyoghurt is klaar!

Vegan frozen yogurt

If he ain’t vegan let that man go!

En ik vind het mangoyoghurtijs wel lekker en ook zoet genoeg trouwens. Maar mijn man is veganist, dus ik kan het van hem hebben. Ken je die uitdrukking? If he ain’t vegan let that man go? Man go, mango? Snap je? Niet van mezelf hoor deze, het is een onder veganisten veel geposte meme met een afbeelding van een mango in plaats van de woorden man go. Loei grappig. Voor vegans dan hè, voor vegans. Bitterzoet grappig.

Het tweede recept is vetter. Vetter en zoeter:

Ingrediënten speculaaspinda-ijs

– 67 gram speculaas (ja ik had twee brokken over, die heb ik maar even gewogen ten bate van het recept)
– 1 dikke vette eetlepel pindakaas
– 4 dikke vette eetlepels sojayoghurt

Bereidingswijze:

De speculaasbrokken heb ik tot kruimeltjes gevijzeld en daarna gemengd met de pindakaas en de sojayoghurt in drie met keukenfolie beklede kleine kommetjes gestouwd. De kommetjes dekte ik aan de bovenkant ook toe met de folie en zette ik in de vriezer. En na een uur of vier, vijf heb ik dan drie ijskoeken die smaken naar ijscandybars! En dat is loei lekker, vindt ook mijn man. Oh en het ziet er ook nog eens heel pront uit als je zo’n kommetjeskoekje opdient met een aardbei erbovenop, ik zeg verder niks.

Mijn man zei verder ook niets.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven