Fruitninja hakt fruitontbijt met kruidcroutons

Hoi! Appel, perzik, aardbeitje, wie wil er een zoet ontbijtje? Ik! Ok ik roep het fruit er bij. Ach en ik zet de oven snel even op de hoogste stand. Wie weet wat daar nog van komt.

Er woont een fruitninja in mij. Meestal slaapt het driftige makkertje en eet ik gewoon een stuks fruit uit mijn vuist maar yeeeeeeeeeeeehĂ h! Iets heeft hem gewekt, aju!

Tsjop tsjop tsjop tsjop hop hop hop pakkee tsjop tsjop hoppoppoppopp tsjakkadideejaddarrrrrrakkadakkedak!

… oh hoi, daar ben ik al terug. Ninjaknakkertje slaapt reeds weer. Nou hij heeft ook hard gewerkt. Een appel, een wilde perzik, allebei helemaal in stukken gehakt. Aardbeien gewassen. Ik ontkroon ze nog even, ik blijf natuurlijk de enige echte keukenprinses hier hè. En oh heerlijkheid, wat zie ik daar? Een plak kruidkoek met een dikke laag sojaboter in kleine blokjes gehakt!?

Ach ninjamannetje wat een fantastisch plannetje! In een klein ovenschaaltje gaan de kruidkoekblokjes de oven in. Die oven is nog lang niet voorverwarmd maar dat is niet erg. Vijf minuten opwarmen op een vage tussentemperatuur volstaat al. De croutonnetjes zijn klaar.

Ik strooi wat pittige speculaaskruiden over de stukjes appel en perzik en leg de aardbeien en kruidkroetons op de fruitstukjes. Hopla. Fruitontbijt de luxe.

Doei!

Benodigde eetbare eenheden:
– 1 appel
– 1 (wilde) perzik
– 6 aardbeien
– 1 plak kruid-, ontbijt- of peperkoek
– 1 flinke lik sojaboter
– pittige speculaaskruiden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven