Fruitsalade met een dressing van muntpesto. Een fitte snack voor na het sporten. Bijvoorbeeld.

Hoi! Ik heb een stuk gerend net, lekker was dat. Om op die gezonde golf te blijven surfen trakteer ik mezelf op een fruitsalade met muntpestodressing.

Ook niet in laatste plaats omdat dat muntplantje dat ik hier heb staan een beetje depri begint te worden. Zo breng ik misschien nog wat zingeving in het leven van het arme kruidje.

Ik snijd een peer, een kiwi en een sinaasappel met mijn professionele Noorse visfileermes in stukjes en doe ze in een mooie kom. Ik fileer toch nooit meer vis.

De goede blaadjes munt van die hangplant die je hierboven ziet was ik schoon, knijp ik droog en ik doe ze in de vijzel. Die vijzel moest ik eerst afstoffen en wassen want die was al heel lang niet meer gebruikt. Als het even kan gebruik ik de staafmixer, zoals je wellicht al gemerkt heb.  Dat kan nu ook, de staafmixer gebruiken, ga je gang hoor, maar ik dacht met zo’n blog en zo staat dat wel interessant, zo’n vijzel. Ik wrijf dus die munt kapot en doe er een klein handje cashewnoten bij.

  Ik stoot die nootjes heel beheerst kapot met de stamper en wrijf nog wat na om de boel goed te mengen (staafmixeren is zo veel makkelijker!) Als de substantie op pesto lijkt roer ik er een halve eetlepel agavesiroop en een hele eetlepel appelazijn doorheen.  

  Deze muntpestodressing meng ik goed door de stukjes fruit. Ik leg er, voor de foto, voorzichtig nog wat granaatappelpitjes bovenop. Ik doe dit voorzichtig en niet te overdadig omdat ik er zo een ben die de pitjes altijd alleen maar afsabbelt en dan uitspuwt en ze dus niet kauwt en/of doorslikt. Dat wordt lastiger eten en voor een eventuele tafelgenoot minder smakelijk om aan te zien zodra er meer pitjes door een gerecht zitten.

Het resultaat mag er wezen! Zeker ook qua smaak trouwens: voldoening gevend en vrolijk makend.

Trouwens ik denk dat je al deze ingrediënten ook makkelijk tot een smoothie kunt vermaken als je daar van bent. Ik ben er niet zo van, ik hou niet van de papperige structuur van smoothies en vind het zonde van het mooie knapperige/sappige/kleurrijke fruit om het te pureren. Bovendien lust ik geen banaan. Ik gebruik die staafmixer best vaak, maar doorgaans niet voor fruit dus.

Ingrediënten:
1 sinaasappel
1 peer
1 kiwi
20 of meer granaatappelpitjes
1 klein handje cashewnoten
10 of meer blaadjes verse munt
1 halve eetlepel agavesiroop
1 eetlepel (appel)azijn

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven