Wortelstoofschotel

wortelstoofschotel

Wortelstoofschotel THE GAME!

Hoi! Ik ren over mijn aanrecht met mijn aardappelschilmesje in de aanslag. Hahaaa, een halve kilo aardappelen op mijn weg, tsjikkediedeeeejaaa woepwoep, geschild! En hakkerdediejakkedidappel, gehakt, gewassen en in een laag water in een kookpot op het fornuis! Voor mijn wortelstoofschotel!

Ik ben heel klein trouwens, formaatje speldenknop, anders kan ik niet over mijn aanrecht rennen. Ook ben ik heel sterk, snel en slim, maar dat was altijd al.

Platform-manoeuvres

Ik spring op een reuzensnijplank en ontwijk stuiterend een hakmes dat een reeds geschrapte winterpeen in kleine stukjes hakt, kijk me hupsen.
Op een blokje peen reis ik mee naar een pan met weer een laagje water erin en beland op het fornuis. Hoei! Heet! Maar wel een sublevel gehaald.
Een prei verschijnt op de snijplank. Zwevend op de hete stoom uit de pan geraak ik terug op het aanrecht, grijp ik het enorme hakmes en tsjop ik de prei in ringen. Rondtollend om mijn as zwiep ik de preiringen in een in de gootsteen staand vergiet. De kraan gaat aan en de prei spoelt schoon.
Ik sprint naar het fornuis en klim met mijn betoverde plakschoenen zo tegen de wand van een braadpan op, naar de rand.
Daar stroomt zonnebloemolie overheen de pan in, er vallen snippers rode ui, knoflook en verse rode peper achteraan, mijn schoenen veranderen in een soort waterski’s en ik glijd door de pan om de hele toestand goed door te roeren. Tingdingdingdingding weer een sublevel gehaald, oei, daar komen de preiringen!
Ik duik onder een uisnipper, wacht tot de prei gekalmeerd is en klim weer uit de pan. Net op tijd, een stortvloed aan gele paprika knalt de pan in, en na even rondgezwierd te hebben wordt alles verdronken in twee eetlepels basilicum-sinaasappelazijn en een blokje bouillon.

Stoofschotel van wortel, aardappel en prei

Eindbazen

Ha! Een open pak passata staat naast de pan met prei en zo! Ik neem een aanloop, spring keihard op het pak en alle passata spuit in een perfecte bocht de kookpot in!
Ringelingeling, subleveltje af, beloning: vier vorken zongedroogde tomatenreepjes in de pan erbij, alsook een eetlepel ahornsiroop, een snuf kruidnagel en een woesj kaneel.
En ik draag opeens een vuurvast badpak. Ik duik in de pan en zwem heerlijk rondjes, fijn voor de lijn, allright voor de gezondheid.
Oi moi, daar komen de eindbazen, de afgegoten gaar gekookte aardappels en peen tuimelen de pan in en veroorzaken vloedgolven. Het deksel klapt op de pan. Ik zwem, duik onder, kom weer boven en spring tegen het deksel, zwem, duik onder, kom weer boven en spring tegen het deksel, zwem, duik, kom weer boven en spring tegen het deksel, vijf minuten lang en dan YES, het deksel vliegt eraf, eindbazen verslagen, level gehaald.
Ik dij weer uit naar mijn gangbare formaat, roep mijn man aan tafel, hij reageert verbaasd met “oh, je bent er wel”, ik zet mijn gameresultaat op tafel en we smullen.

wortelstoofschotel

Doei!

Ingrediƫnten wortelstoofschotel

– 1/2 kilo aardappels
– 1 grote winterpeen
– rode ui, gesnipperd
– 1 teen knoflook, in kleine stukjes
– stukje verse rode peper naar smaak, in dunne ringetjes
– 1 gele paprika
– 1 prei
– een pak passata
– 4 vorken zongedroogde tomatenreepjes uit de olie
– zonnebloemolie
– 2 eetlepels basilicum-sinaasappelazijn ( mag ook andere azijn)
– 1 plantaardig bouillonblokje
– 1 eetlepel maplesyrup/esdoornsiroop/ahornsiroop
– gemalen kruidnagel
– gemalen kaneel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven