Gebakken broccoli, Idéfix, bos en pasta pesto

Gebakken broccoli

Bossen is mijn hobby

Hoi! Bossen zijn echt zo mijn lievelings dat je het bijna een obsessie zou kunnen noemen. Wil je me opvrolijken? Drop mij maar in een bos. Ik fiets om zodat ik door of langs een bos kan, ik vier mijn verjaardag met een picknick in een bos, onze tuin ziet eruit als een bospad, ik boek vakanties op basis van bossen en ik koop bij voorkeur bossen wortels, bossen bloemen, bossen druiven, bossen spaghetti, bossen broccoli, bossen van alles. Bossen is mijn hobby.

Gebakken broccoli

Geen wonder dus, dat ik mijn idee-fixe voor bossen eindelijk eens een keer terugvind tussen de broccoliboompjes. Zie je hem zitten? Verrast ben ik wel hoor. Je verwacht het toch niet.

Bos van gebakken broccoli

Maar goed. Een gebakken broccolibos waarin mijn Idéfixje zijn domein kan afbakenen? Jawel hoor, daar draai ik zijn pootje niet voor om.  

1. Dus ik hussel die broccoliboompjes (broccoliroosjes) om met twee eetlepels olijfolie,  wat verse tijm, en peper en zout.

2. Op een bebakpapierde ovenplaat schuiven ze de 200 graden hete oven in.

3. De stronken van de broccoli snijd ik in hele kleine stammetjes en kook ik in 11 minuten zachtgaar.

4. Een grote pan vol water breng ik vast aan de kook voor de bos spaghetti.

5. Het is inmiddels al weer zes minuten geleden dat ik het broccolibos in de oven plopte dus ik leg er een bos cherrytomaatjes bij en rol de tomaatjes samen met de broccoliboompkes wat in het rond door olie en tijm. De temperatuur van de oven draai ik terug naar 180 graden.

6. De broccolistammetjes giet ik af en staafmixer ik samen met een flinke handvol verse basilicumblaadjes, twee eetlepels gemalen hazelnoot, een eetlepel edelgistvlokken, een eetlepel olijfolie en een theelepeltje zout tot pesto.

7. Spaghettislierten zinken in het kokende water.

Territorium markeren met balsamicocrème

8. Het is alweer een kwartier geleden dat ik mijn bos in de oven zette. Ik doe de oven even open, mijn Idéfix spurt naar binnen en markeert zijn territorium met een paar flinke knepen balsamicocrème. En nou rap er weer uit jij geobsedeerd bomenbenattertje!

9. Ik roer het op smaak gebrachte bos even goed om. Nog een kwartiertje vlamt het bos verder in de hete stoof.

10. De spaghetti giet ik intussen af en meng ik met de pesto, drapeer ik in een goede schaal.

11. Die schaal zet ik weer op een andere, grotere schaal waarover ik dan weer de gebakken broccoli bomen en tomaatjes verdeel.

Een bos met een open spaghettiplek in het midden. Jahoew! Denkt Idéfix en hij vlijt zichzelf op een tomaatje voor een mooie landschapsfoto. Wat die groene kever daar doet?
Geen idee! Ik ga het ook niet fiksen.

Gebakken broccoli

Doei!

Ingrediënten voor gebakken broccoli voor twee:

– 2 stronken broccoli, in roosjes verdeeld, de stronken in kleine stukjes gesneden, alles gewassen
– olijfolie
– verse tijm, een takje of zes
– peper
– zout
– 250 gram cherrytomaatjes
– 5 gram verse basilicumblaadjes
– edelgistvlokken
– gemalen hazelnoten (of gemalen amandelen of nog weer andere gemalen noten, of nog niet gemalen en dat je ze zelf even maalt natuurlijk)
– spaghetti voor twee personen
– een paar knepen balsamicocrème

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven