Gebraden venkelhandjes

Hoi! Mijn man werd vanochtend zo wakker, met venkelhanden. Dus ik zeg tegen die man van mij dus ik zeg “hé meneer Vegaan met die Banaan laat die venkelhandjes maar eens even wapperen dan!” Maar niks hoor, neen. Hij kan zijn tanden niet poetsen, hij kan niet gitaarspelen, hij kan geen radslag maken, hij kan geen vliegtuig besturen, geen chirurgie bedrijven, geen ui snijden, niks.

Het hele huis in rep en roer natuurlijk, de kat in de gordijnen, mijn man radeloos. Nou kan hij volgens mij sowieso geen radslag maken dus dat is niet zo erg. Ik stel het huis gerust, negeer de kat en stof mijn hulpverlenende ninja skills af. Weg met die onhandige venkelhanden, hijaaaaaaaaaaaaaaa! Tsjop tsjop! Ik heb ze eraf gehakt, zeg maar dag met die handjes.

Hop, ik heb gelijk inspiratie. En ui, knoflook, een gedroogd chilipepertje en zongedroogde tomaten zoals je ziet.  Ik ga die handjes eens even lekker braden. Met mijn man gaat het goed ja, dank je. Met mij ook. De kat vermaakt zich prima in de gordijnen. Daar heb ik geen foto van.

Ik verhit wat zonnebloemolie in een braadpan en bak de venkelhanden er in aan, beide kanten een minuut of drie. Dan gaan de uisnippers erbij. Ik snijd de knoflook en de peper fijn en doe ze ook in de pan. Een minuut of vijf doorbakken, omdraaien en omscheppen later smoor ik de vuurvaste handjes en hun smaakmakkers met twee eetlepels appelazijn. De vier inmiddels in stukjes gesneden droge tomaten strooi ik er ook bij. Dit alles suddert een minuut of vijf.

Dan gaat er 100 milliliter kokend water bij plus een bouillonblokje. Ik roer tot de bouillon helemaal is opgelost, zet het vuur op een laag pitje, doe de deksel op de pan en laat de boel sudderen. Na een kwartier doe ik er nog eens 100 milliliter kokend water en een eetlepel edelgistvlokken bij. Ik meng de boel tot de vlokken zijn opgelost en sluit de pan weer. Nog minimaal een kwartier en dan zijn de handjes gaar.

Ik heb er pasta bij gemaakt, van die penne die van rode linzenmeel is gemaakt. Daar draai ik de saus doorheen en ik leg de venkelhandjes erbovenop. Leuk gezicht hè? Raar? Niet raarder dan onherkenbare dierenbillen denk ik zo.

Mijn man laat de muis van de venkelhand liggen, misschien voor de kat, misschien omdat ie ‘m te stronkig vindt. Ik eet hem wel op, lekker knapperig is ie. In ieder geval eten we allebei de vingers erbij op. Een salade van ijsbergsla, rode bietjes en pompoenpitten zou ik er zeker bij aanraden.

Doei!

Ingrediënten:
– 2 venkelhanden
– 1 ui
– 4 zongedroogde tomaten
– 2 kleine tenen knoflook
– 1 gedroogd chilipepertje
– 1 plantaardig bouillonblokje
– 1 eetlepel edelgistvlokken
– zonnebloemolie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top