Gegrilde bloemkoolroosjes met een kidneybonensalade

Hoi! In mijn keuken is een man, een mooie man, een goeie man, een lekkere man, een slimme man, mijn man. Wat doet die man in de keuken dan? Koken doet die man. Ik vraag hem hé wat doe je daar? Hij zegt ik leg die bloemkoolroosjes bij elkaar. Op een plaat voor in de oven, met daarop papier geschoven. Bakpapier, heel specifiek. Ook wel handig, effectief.
Gegrilde bloemkoolroosjes it is!

Gegrilde bloemkoolroosjes

Bereidingswijze gegrilde bloemkoolroosjes

1. Olijfolie, knoflook, rode ui, gedroogde chilipeper, zout en nootmuskaat gaan, door de roosjes gemengd, mee op de plaat.

2. Onder de grill voor 15 minuten en ik kan weer van mijn man genieten. Hij keert die roosjes één keer om. Die mooie man, die goeie man, die lekkere man, die slimme man, mijn man.

3. Hij maakt ook nog een salade van een blik kidneybonen, een blikje ananas, flinters verse peper, een halve komkommer in stukjes, twee grote tomaten in blokjes, zongedroogde tomaatjes, een verhakte avocado, een versnipperd half rood uitje, een rode paprika in deeltjes, een dressinkje van ketchup, mosterd, cayennepeper, kruidnagel en veel komijn. Overigens houdt mijn man de blikken uit de salade, hij houdt niet van pottenkijkers en blikken zijn ook niet goed voor je lijf.

Gegrilde bloemkoolroosjes

Op een dag in januaar, maakt die lieve man zowaar, in een kleine handomdraai een gezond en lekker maaltje klaar. Zo kan ik eens alleen wat schrijven over ingeblikte ananasschijven die in salade gaan verblijven. Om nog maar te zwijgen over de reden dat ik mijn man met zoveel loftuitingen aan ‘t ben bekleden. Hij heeft ons boek geredigeerd, van voor naar achter en omgekeerd. Een dankwoord is wel op zijn plaats. Bedankt hè man, mijn mooie man, mijn goeie man, mijn lekkere man, mijn slimme man, mijn man.

Doei!

Ingrediënten

– 1 bloemkool gewassen en in roosjes gebroken, de stam in kleine stukjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 rode ui in snippers
– 1 snuf gedroogde chilipeper
– 6 vegen met nootmuskaat over de rasp
– zout naar eigen smaak en goeddunken
Ingrediënten voor de bonensalade:
– 1 blik kidneybonen, uitgelekt (250 gram)
– 4 schijven ananas uit blik, in stukjes
– 2 grote tomaten
– 1 halve komkommer
– 1 centimeter verse peper in flinters gesneden
– 2 eetlepels zongedroogde tomatenreepjes in olie
– 1 avocado zonder schil en zonder pit dus
– 1 rode paprika of een andere kleur paprika, maakt niet uit denk ik behalve dat ik zelf de groene paprika wat bitter vind altijd maar ja dat is mijn smaak en daar hoef ik niemand mee lastig te vallen verder dus beschouw deze opmerking maar als onopgemerkt
Ingrediënten voor de dressing:
– 2 eetlepels ketchup
– 2 theelepels mosterd
– een snuf cayennepeper
– een snuifje kruidnagelpoeder
– flink wat gedwarrel met een busje komijnpoeder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven