Gegrillde auberginetorens met bonte bewoners. Snel, ik had haast.

  Hoi! Vandaag maakte ik zo mogelijk nog sneller iets te happen dan gisteren. Dat was nodig want op woensdag zijn mijn lievelingsklasjes in de sportschool. Met mijn jas nog aan zette ik de oven op de grillstand.   

Jas uit, boodschappen uitpakken en vlug wat dingen in stukken snijden.  

    Ik raad aan om zes aubergineschijven licht met olie te bekwasten en in de oven te leggen. Na drie minuten of misschien iets langer, even zelf observeren, de plakken omdraaien. Op twee van de zes leg je na omkering een plakje Wilmersburgerkaas en strooi je er wat gistvlokken overheen. Na ongeveer een gelijke periode van observatie als eerder of tot de kaas gesmolten is kunnen de auberginemoten uit de oven worden gehaald.   Ik liet een klein blikje maïs en een klein potje linzen uitlekken en deed ze bij elkaar in een kom. Ik werkte ze af met wat witte balsamicoazijn, agavesiroop, zwarte peper en zout.   

    Dan vier woontorens oprichten met je gezonde bouwstenen:  

toren 1 en 2:
– aubergine
veganaise
– ijsbergsla
– maïslinzensalade
– avocado
– tomaat (zie foto boven dit bericht)

toren 3 en 4:
– aubergine met kaas
– tomaat
– aubergine:  

    Kijk eens, mijn auberginewijk, suggesties voor straatnamen zijn welkom.  

  Maar goed, ik zal nu de crap even cutten. Ik raadde aan om de aubergineschijven in de oven te grillen, maar wat ik werkelijk deed was toch iets anders. Ik wipte namelijk twee van de zes plakken gewoon naakt in de broodrooster. Dat ging prima, behalve dat het roosteren iets te kort duurde en rauwe aubergine voor buikpijn kan zorgen. Gelukkig had ik er geen last van, maar ik ga hier dus niet adviseren om aubergine in de broodrooster te bereiden. Later sprak mijn echtgenoot mij streng toe over het lastig schoon krijgen van broodroosters. Wat trouwens niet terecht was want de aubergineschijven kwamen kurkdroog uit het elektrieke mechaniek gesprongen, maar goed.  

Die torentjes met kaas deed ik in eerste instantie inclusief schijf tomaat in het tosti-ijzer. Die tomatenrondo floepte er al gelijk tussenuit dus die redde ik rap. Maar de stapeltjes aubergine-kaas/gist-aubergine heb ik wel degelijk zonder tomaat bereid in het tostiapparaat. Zag er niet uit, maar op het bord heb ik het nog kunnen fatsoeneren. (Waarvan akte op de vorige foto.)  

Ik denk dus dat het beter, lekkerder en gezonder is om de auberginecirkels in de oven of in een pan te grillen maar ik was door de broodrooster en de tosti-machine te gebruiken wel heel snel klaar met koken. Sorry dat ik gelogen heb over het voorverwarmen van de oven, dat heb ik dus niet gedaan vandaag.

Ik heb later ook nog overgebleven tomaat en avocado in kleine stukjes door de overgeschoten maïslinzensalade geroerd. Daar heb ik, en heeft mijn man later op de avond ook nog, lekker van gesmikkeld. Oh, en ik heb ook nog een pitatosti erbij gemaakt en opgeknabbeld. En resterende aubergine in partjes opgebakken en opgepeuzeld. Doe met deze informatie wat je wil. Ik was op tijd in de sportschool voor mijn lievelingsklasjes en daar was het me allemaal om te doen!

Doei!

Ingrediënten voor mij alleen:
6 schijven aubergine
2 schijven vleestomaat
1 klein blikje linzen
1 klein blikje maïs
1 avocado
veganaise
agavesiroop
(witte balsamico-) azijn
peper
zout

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven