Bloemkool uit de oven met balletjes

Bloemkool uit de oven

Luie bloemkool uit de oven met vage fit

Hoi! Voor dit recept gebruik ik de balletjes van Vegafit. Zoek ze maar eens op, ik vind ze erg lekker ze smaken naar frikandel. Na mijn marinade smaken ze anders, naar gemarineerde frikandel. Balletjes die naar gemarineerde frikandel smaken, Vagefit. Met bloemkool uit de oven.

Ik gebruik ook bloemkool dus, luie bloemkool: gewassen roosjes in een plastic zak uit de supermarkt. Ik ben de luie natuurlijk, en niet die bloemkool. Sorry bloemkool. Die bloemkool gaat juist hard aan het werk voor me.

Bereidingswijze:

(De ingrediënten vind je onderaan dit bericht.)

1.De bloemkoolroosjes gaan gestreeld met een eetlepel olijfolie of twee roosteren in een voorverwarmde oven (220 °C). Vergeet ze niet eerst in een vuurvaste schaal te leggen.

2.In de 25 minuten die de roosjes zeker nodig hebben, schep ze trouwens wel af en toe om, heb je mooi alle tijd om de balletjes voor te bereiden:

3.Verhit twee eetlepels zonnebloemolie in een bakpan. Mik er flinke snuffen gemalen laos, kurkuma, kardemom en knoflookpoeder in. Na ongeveer een minuut geurbakken roer je je balletjes door het prutje in de pan, totdat ieder balletje een laagje extra smaak heeft opgenomen. Zet het vuur laag.

4.Voeg een eetlepel sinaasappelsap, een eetlepel gembersiroop en twee eetlepels ketjap manis toe. Nee ik wist niet dat ketjap een man is. Volgens vandale.nl is het woord ketjap bij voorkeur vrouwelijk dus ik geloof dat ketjap vrouwis.

5.Laat de ballekes effekes lekker pruttelen en spartelen in de smaakmakkerende nattigheden en voeg dan nog vier eetlepels water toe.

Bloemkool uit de oven

6.Als die bloemkoolroosjes in de oven inmiddels bloemkoolgeroostjes zijn geworden, mag je de gemarineerde bollekes inclusief hun marinade in de ovenschaal bij de bloemkool schenken. Verlaag de temperatuur naar 200°C. Schep alles even goed om en laat de boel nog tien minuten sudderen in die oven.

Bloemkool uit de oven

7.Dat is het. Ik serveer er rijst en de één of andere oosters gedresseerde salade bij. Mijn man maakt genietgeluiden. De maaltijd is zoals altijd weer veel te snel voorbij. Gelukkig eten we iedere dag weer opnieuw.

Bloemkool uit de oven

Doei!

Ingrediënten voor twee personen:
– 400 gram gewassen bloemkoolroosjes
– 1 verpakking vegan balletjes van Vegafit
– kurkuma
– laos
– kardemom
– knoflookpoeder
– sinaasappelsap (ik gebruik zo’n klein plastic kooksinaasappelsapflesje, je weet wel, die je ook in citroenvorm hebt)
– gembersiroop
– ketjap manis
– olijfolie om in te bakken
– zonnebloemolie
– peper en zout als je wil

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven