Gepekelde veganistische bouillon met zeewiersesamchipjes. Een lichte lunch met een zoute afterbite.

  Hoi! Ik had net heel erg zin in iets zouts. En nu, nu ik net op heb wat ik fabriceerde, heb ik een lichte zoutkick. Maar mijn intuïtieve extract van edelgist, sojasaus, zout en sambal stilde naar grote tevredenheid mijn ziltbehoefte. De erbij in de oven gemaakte zeewierchippies maakten mijn lunch helemaal af. Voor mijn man maakte ik ook een mok. Hij mokte er niet over. Integendeel. Hij geniet nog na van de tengere zoutstoot.  

Ingrediënten voor twee bouillonslurpers:
1 norivel
sesamzaadjes
sesamolie
4 flinke theelepels edelgistvlokken (verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels zoals bijvoorbeeld EkoPlaza)
4 theelepels sojasaus (of meer, naar smaak)
2 theelepels sambal (ik had oelek, zat niets dierlijks in, zelfstverstandelijk) zout
kokend water voor twee mokken  

De oven zette ik op de hoogste stand en ik besmeerde het norivel met sesamolie. Ik zaaide er wat sesamzaadjes over uit en strooide met wat zout.  

Even in de oven met dat zeewierpapier, gewoon zo, bloot op het rooster, kan best, voor een minuut of vijf, zes, denk ik.    Twee mokken zette ik klaar. In elke mok gingen twee flinke theelepels edelgistvlokken, twee theelepels sojasaus, een theelepel sambal en een halve theelepel zout.   

  Daar schonk ik water uit de waterkoker op, al roerend.  

  Norichipjes uit de oven gehaald en in vierkantjes geknipt en hop, een minilunchgerecht voor de zoute trek! Als je van deze soep een stevigere maaltijd wilt maken kun je er van alles in werpen, van noedels of rijst tot verse knapperige groenten en geroosterde noten, stukjes gebakken tofu en wat dies meer zij! Maar dat doe ik een andere keer.  

Doei!                                            

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven