Gevulde koolrabi

gevulde koolrabi
Gevulde koolrabi met hutspot en een vegan schnitzel.
Direct naar het recept

Oefenen voor een vegan barbecue uit lokale moestuin

Hoi! Deze gevulde koolrabi maakte ik als oefening voor de vegan barbecue party die ik pakweg een week later zou throwen. Die barbecue is inmiddels ook al geweest. Het was een perfecte dag met mooie mensen in een rijkgevulde moestuin op een klein landgoed, middenin Glanerbrug, het dorp waar ik woon. Bij vrienden thuis. Er waren kilo’s wortelen, bieten, aardappels, komkommers, tomaten, courgettes en pastinaken om te oogsten en dat deden we dus ook. Het idee was dat ik zou barbecueën met enkel opbrengsten uit de tuin.

Er zou geen rijpe koolrabi zijn om op te graven uit de groentebedden. Dat wist ik van te voren. Ik zou de bieten, die wel al volwassen in de aarde rustten, op dezelfde manier behandelen als ik in dit recept de gevulde koolrabi’s aanpak: met een diep respect, veel liefde en een zachte hand. En wat concrete ingrediënten, dat is wel zo bevredigend voor het hongerige lichaam.

Het vijzelen van de vulling.

Tip voor gevulde bieten van de barbecue

Het nu volgende recept gaat dus over de koolrabi die ik in eigen huis vulde en in de oven afbakte. Dezelfde procedure kun je volgen met bieten en een barbecue. Gaar de gevulde bieten in dat geval in een barbecuebestendig pannetje op het rooster van het apparaat. Ik had bij betreffende vrienden de beschikking over een zeer geavanceerd barbecue-apparaat dat afgesloten kon worden, als een oven, dus dat werkte heel goed met die bieten in dat pannetje.

gevulde koolrabi

De knolletjes liggen hier nog lekker te zonnen op hun ovenschaaltje, mooi hè. Vul zelf eens een koolrabi en proef hoe mooi zo’n knol op de tong ligt. Jammer dat ik (nog) geen smaakfoto’s kan maken of zoiets. Geurfoto’s, zou ook leuk zijn. Wordt vast al aan gewerkt. Door iemand. Ergens. Ik verheug me.

Doei!

Gevulde koolrabi

Course: Oven/bbq-schotelCuisine: Hollandsch, denk ikDifficulty: Niet echt moeilijk nee
Hoeveelheid

2

porties
Voorbereidingstijd

10

minutes
Kooktijd

20

minutes
Oventijd

20

minutes
Volledige bereidingstijd

30

minutes

Ingrediënten:

  • 2 koolrabi’s

  • 12 halve pecannoten (omdat ze in helften verpakt zijn meestal, 6 hele mag natuurlijk ook gewoon)

  • 1 teen knoflook

  • 2 eetlepels olijfolie

  • geraspte nootmuskaat naar smaak

  • 2 eetlepels edelgistvlokken

  • cayennepeper naar smaak, indien gewenst

  • 1 sjalotje

Bereidingswijze:

  • Breng een pannetje water aan de kook.
  • Schil de koolrabiknolletjes en maak ze schoon onder stromend water.
  • Kook de koolrabi maximaal 20 minuten.
  • Schil het teentje knoflook.
  • Vijzel of keukenmachineer de pecannoten, knoflook, 1 eetlepel olijfolie, geraspte nootmuskaat, 2 eetlepels edelgistvlokken en cayennepeper tot een papje.
  • Snipper het sjalotje heel fijn.
  • Giet de knollen af en laat ze even afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij een dakje van de knollen af en hol de knollen voorzichtig, met respect, liefde en zachte hand én met behulp van een schilmesje en een scherp lepeltje uit.
  • Meng het pecannotenpapje goed met het uitgeholde vruchtvlees en het gesnipperde sjalotje.
  • Vul de koolrabi’s met het pecannotenpapje en zet de dakjes erbovenop.
  • Zet de koolrabi’s 20 minuten lang in de voorverwarmde oven.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven