Groene asperges met preisaus

Groene asperges met preisaus

Kan het nog?!

Hoi! Kan het nog? Een aspergerecept? Ja! Ik heb het opgezocht. Het seizoen loopt af op 24 juni, de feestdag van Sint Jan, beschermheilige van de aspergetelers. Mooi weetje hè? Ben ik morgen weer vergeten, ik heb geen laatje voor dat soort feitjes. Wel heb ik nog een laatje met een recept voor groene asperges met preisaus. Ik trek dat laatje even open, goed?

Het weer moet van twee kanten komen!

Op 30 maart maakte ik dit gerecht. Toen het prachtig weer was en we buiten in onze tuin aten. 30 maart jongens, onthoud dat hè, voor als er straks weer steen en been over het weer geklaagd wordt, dat wij op 30 maart in onze tuin aten. En onthoud ook dat het weer altijd van twee kanten moet komen. Mooi weertje hè? Stop maar in het mooi-weer laatje, en niet vergeten hoor.

Bereidingswijze preisaus:

Ach en die preisaus die maak je heel gemakkelijk. Even die preiringen aanbakken met een gesnipperd teentje knoflook en een stukje verflinterde verse peper in wat bakolie naar keuze. Acht eetlepels sojaroom toevoegen, drie eetlepels edelgistvlokken, zout en nootmuskaat naar smaak en laat de saus even lekker doorwarmen en een goed smaakje oplopen.

Groene asperges met preisaus

#dankbaar

En als je er dan klaar voor bent, tuintafel gedekt en zo, groene asperges beetgaar gekookt, bijgerechten op tafel (ik raad bijvoorbeeld gebakken krieltjes aan) eetgenoot aan je zijde, glaasje van het een of ander erbij, aan alle plichtplegingen voldaan (eet smakelijk tegen elkaar zeggen bijvoorbeeld, of proosten op de mooie dag, op het weer, op de sneeuwwitte appelbloesem in je tuin, op de groengele ogen van je kat, op plantaardige paté, och jongens er is zoveel om op te proosten en dankbaar voor te zijn, hou óp met me), leg die asperges op je bord, schep er ruime hoeveelheden van de preisaus overheen en val aan.

Groene asperges met preisaus

Ik garandeer smikkelpret en weer. Want er is altijd weer, en bij mij aan tafel is er altijd smikkelpret. Schuif maar eens aan. Overigens ben ik van mening dat mijn echtgenoot een heel goed handmodel is en daarin best een carrière zou kunnen overwegen.

Doei!

Ingrediënten voor twee eetgenoten:

– 1 prei in ringen
– teen knoflook
– 1 stukje verse peper
– 8 eetlepels sojaroom
– 3 eetlepels edelgistvlokken
– olie om in te bakken
– zout
– nootmuskaat
– groene asperges
– voorgekookte krieltjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven