Groentefriet met fopkipsaté en sugar snaps

Groentefriet

Enge trap

Hoi! Groentefriet? Vandaag kookt mijn man en ik kijk ernaar. Best leuk. Voor mij dan. Ik zie hem nu een ui in kleine stukjes snijden. Op mijn verontwaardigde uitroep dat de kat mijn sloffen heeft verstopt zegt mijn man dat die sloffen aan de voet van de trap liggen. Ik schrik. Heeft onze trap een voet? Wat eng. En waar zit die dan? Vandaar dat mijn sloffen er staan. En ik de kat maar valselijk beschuldigen.

Geen tango door de groentefriet

Mijn man heeft inmiddels ook knoflook en verse rode peper gesneden en kraakt vijf walnoten. Heerlijk, dat geredder in de keuken hè? Ik probeerde net een moeilijke tango te fluiten trouwens, dat was ook nogal een harde noot om te kraken. Maar die gaat niet door het eten. Mijn man zegt ook net dat ie maar vier in plaats van vijf noten door het eten doet, het toeval! Kijk ‘m liggen daar, mijn arme tangonoot.

MWOAHHHHH SUPER LEKKORRR!

Howooow wat ging daar allemaal bij?! Aha een flinke scheut sojasaus plus snuffen kardemom, kruidnagel, laos en vadouvan en een scheut zonnebloemolie. Ik proef even. MWOAHHHHH SUPER LEKKORRR! Van blijdschap pak ik mijn fluit weer op en speel een Bachje dat ik wel onder de knie heb. Is moeilijk hoor, zo’n dwarsfluit onder je knie en er dan ook nog een Konzertje uitblazen.

Walnotenuipeperknoflookboemboetje

Het walnotenuipeperknoflookboemboetje van mijn smaaktechnisch hoge ogen gooiende echtgenoot bakt aan in een pan hoor nu, ik hoorde het sissen door mijn fluitspel heen. Oh en nu hoor ik dat er dingen omgeroerd worden, wacht, ik ga even polshoogte nemen.

Ja, zijn pols zit nu ter hoogte van de gootsteen. Ja ik weet dat poolshoogte correcter is dan polshoogte.

Hij wast 200 gram sugarsnaps. In de pan liggen 800 grammen aan voorgesneden groentefrieten. Na navraag blijkt dat mijn lief nog een scheut extra olie gebruikte bij het aanbakken van de patatten. En nu wachten we, zegt hij. Het is 18:13 uur.

groentefriet

Satésaus!

Op mijn nadrukkelijke verzoek maakt mijn geliefde zijn goddelijke satésaus. Dat gaat zo. Hij laat een dikke vette eetlepel pindakaas en een eetlepel santen (kokoscrème), een theelepel sambal, een scheut heet water, een dikke golf sojasaus, een zwaai kerrie, een woesj kruidnagel en een klein blikje tomatenpuree warm worden in een pannetje.

satésaus

We overleggen even over de sugarsnaps en besluiten om die heel gewoon eventjes te koken in een laagje water. De kipstuckjes gaan gelijk ook door de opwarmende maar nog niet hete pindasaus, hop. Hoh man ik heb wel trek in dat maaltje zo! Oh we kunnen zo gaan eten hoor ik vanuit de keuken!

satésaus

Snel fluit ik nog even een stukje uit de notenkrakersuite, wel zo toepasselijk.

We gaan eten. Het is nu 18:33 uur, dus die groentestengels hebben 20 minuten in de pan liggen bakken, dan is iedereen daar ook weer van op de hoogte.

Groentefriet

Doei!

Ingrediënten groentefriet met fopkipsaté en sugar snaps voor twee:

– 800 gram groentenfriet uit het koelvak
– 200 gram sugarsnaps
– een bakje kipstuckjes
– 1 teen knoflook
– 1 ui
– stukje verse rode peper
– 4 walnoten
– sojasaus
– kardemom
– kruidnagel
– laos
– vadouvan
– zonnebloemolie
– pindakaas
– santen
– sambal
– kerrie
– kruidnagel, gemalen
– tomatenpuree

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven