Hoi! Wanneer je Venezuela over de vloer krijgt in Glanerbrug, dan vraag je om een guasacaca battle! De Venezolaanse bezoeker bracht een pot mee en ik maakte een eigen variant. Het was een tie, gelijkspel.
Guasacaca? Kwasakaka? Ja dat is dus een Venezolaanse guacamole. Ik sprak Victor bij een kampvuur en hij sprak wel zo enthousiast over de avocadosaus dat ik hem en zijn lief spontaan uitnodigde voor een etentje in Glanerbrug. Hij nam een pot guasacaca mee en ik maakte er ook een. Hieronder vind je mijn recept. Dat van hem was minstens zo lekker, lees hier het krantenbericht erover maar na:
Online lezen kan hier: HIER
Doei!
Guasacaca
Course: sausCuisine: VenezuelaDifficulty: Easy as potatoes4
personen10
minutes5
minutes15
minutesIngredienten
2 avocado’s, geschild, ontpit en in stukken gesneden
limoensap van 1 limoen
2 tenen knoflook, in stukjes
1 klein uitje, in stukken
1 jalapeño of andere verse peper in stukjes (naar smaak en wens hoor, als een hele te pittig is, of als je verse peper zelfs überhaupt te pittig vindt dan gebruik je minder of laat je ‘m weg!)
verse koriander naar smaak, grof gehakt (nee geen grof gehakt toevoegen, alleen het kruid grof hakken!)
verse gehakte peterselie naar smaak
een scheut azijn
een eetlepel agavesiroop (of Worcestershiresaus)
een groene of rode paprika in stukken gesneden
olijfolie, lekkere bij voorkeur!
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in de blender of keukenmachine en pureer alles.
- Voeg scheutje voor scheutje de olijfolie toe tijdens het blenderen, totdat de guasacaca de voor jou perfecte substantie bereikt! Proeven tussendoor dus!
- Maak de guasacaca af met (versgemalen) zwarte peper en zout
- En dan serveren met die gepofte aardappelen uit het artikel hierboven en andere door jou gekozen toppings voor over de aardappelen!