Hangende schotel. Krieltjes met slanke salade.

Hoi! Ik kwam thuis en het eten was al klaar. Dus ja, eh, weet ik veel.    Kijk zo zag het eten er uit:  

En het bleef gewoon op het bord liggen. Soort hangende schotel. Komt door het camerastandpunt. Ik zal het even uitleggen. Dat bord stond gewoon recht op tafel, zo:

En ik hield mijn smartphone in een niet reguliere hoek tijdens het maken van de foto. Dus. Ik was zelf ook een beetje hangerig. Dat krijg je als je mij niet laat koken.

Het maal was eenvoudig en doeltreffend. Niet dat ik het spul naar een dartbord mikte ofzo hoor, daar was het veuls te lekker voor en ik dus veuls te hangerig. Maar het was een gezonde, lichte maaltijd, fijn voor voor het sporten. In die zin zeer probaat.

Knapperig in een beetje zongedroogde tomatenolie gebakken geschilde en voorgekookte krieltjes gingen uitstekend samen met een superpure, kilo’s verterende salade. Nee hoor, geloof dat maar niet, dat laatste. Neem maar van mij aan dat alles wat je in je mond stopt er altijd alleen maar bij kan komen. Dat is pure logica.

Edoch was deze salade wel volledig* vetvrij en viel er geen buil aan te vallen of lovehandle aan over te houden. Of nou ja, er zijn vast wel wat scenario’s te bedenken waarin je je wel een buil valt aan deze salade, laat maar weten, ik ben benieuwd. De salade bestond uit bladspinazie met kleingesneden plakjes rode biet, kleine stukjes minneola inclusief het sap dat vrij kwam bij het snijden van de vrucht, een rode en een gele paprika in stukjes, kikkererwten, een rauw knoflookteentje in dunne kleine flardjes en een klein gedroogd pepertje in mini flietertjes . En dat was het dan. Puur hè? En lekker.

Doei!

De slanke bouwstenen op de maag van twee scheve schotel eters zijn:
– 600 gram voorgekookte geschilde krieltjes
– 200 gram bladspinazie
– 1 rode paprika
– 1 gekookte rode biet
– 1 minneola
– 1 teen knoflook
– 1 klein gedroogd peutertje, eh, pepertje bedoel ik, sorry, dat deed de woestheid van mijn dweepte instellingen, ik bedoel dat deed de woordherkenning van mijn swype instellingen
– twee handjes kikkererwten uit een pot
– (zee)zout, voor over de krieltjes en door de salade, had ik nog niet gezegd maar ach, nu wel!

* De kikkererwten was ik in eerste instantie vergeten in dit recept. Daar schijnt wel wat vet in te zitten, in kikkererwten, maar slechts een ietsiepietse klein beetje. Maar sorry voor de verwarring!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven