Hartige hartjes

Hartige hartjes

Hartige hartjes doen het goed op feestjes en partijen

Hoi! De hartige hartjes die ik je nu voorschotel zijn heerlijke pittige smaakexplosietjes en gegarandeerd een hit tijdens je feestje of borrel. Je kneedt, knipt, plakt en bakt ze in een handomdraai in elkaar.

Wat je nodig hebt voor de hartjes is een pakje hartig taartdeeg uit de diepvries, een hartig uitsteekvormpje waarmee je precies 4 hartjes uit één velletje hartig taartdeeg kunt steken en de volgende ingrediënten:

Ingrediënten:

 • – 1 pakje hartig taartdeeg uit de vriezer dus
 • – 3 eetlepels edelgistvlokken
  – 3 eetlepels amandelmeel
  – 5 eetlepels kokosolie (61 gram)
  – 2 tenen knoflook in stukjes
  – 1 verse mini chilipeper in stukjes, ik had een rawit
  – 1 kleine theelepel zout
  – blaadjes verse rozemarijn naar smaak
  – nootmuskaat naar smaak
  – zout naar smaak

Bereidingswijze hartige hartjes:

hartige hartjes

1. Laat de velletjes hartig taartdeeg ontdooien en steek er 40 hartvormpjes uit.

2. Draai alle andere bestanddelen in de keukenmachine tot een pasta. Leg telkens een theelepel van het vurige zalfje tussen twee deeghartjes en druk deze met een vork en je schone vingers heel goed aan en op elkaar vast.

hartige hartjes

3. Leg alle gevulde hartjes op een met bakpapier beklede bakplaat. (Ik bekwastte de hartjes nog met wat olijfolie en bestrooide ze met zeezout, verse rozemarijn en minipeperringetjes.)

4. Schuif de plaat in een tot 180 graden voorverwarmde oven. Houd de hartjes goed in de gaten en haal ze uit de oven als ze lichtbruin gekleurd zijn, na een minuut of 20 a 30.

hartige hartjes

Schrijversblokkade, schrijfblok, kookblog

Zo dat was het recept. Verder heb ik niet zoveel te melden. misschien lijd ik wel aan een schrijversblokkade. Gelukkig heb ik geen kookblokkade. Een schrijfblok en een kookblog heb ik dan weer wel maar dat zijn pluspunten in mijn boek. Ik lijd er niet echt door hoor, door dat writer’s block, ik kies nooit voor lijden, ik kies voor Den Haag. Nee ik kies voor dan maar andere dingen doen. Lezen bijvoorbeeld. Wandelen ook wel. Of fietsen. Of gewoon niets, met mijn ogen dicht luisteren naar vogelgefluit en al het andere even laten gaan. Loslaten, heel actief. Noem het mediteren als je wil. Of ik schrijf gewoon over mijn auteursslot. Dat is mijn huis, mijn auteursslot. Ik woon daar met mijn gemaal, hij is een koning, Hij schrijft ook. Niet alleen proza en poëzie, maar ook liedjes en liedteksten. Hij komt nu langzaam uit zijn singersongwriter’s block. Ik neem daar snel een voorbeeld aan, en wel nu, hoi!

Bonusrecept:

Oh en van het overgebleven taartdeeg rolde ik met de deegroller twee nieuwe langwerpige vellen, zie hieronder. Op die lapjes legde ik lekkertjes zoals zongedroogde tomaatjes, rozemarijn, edelgistvlokken, zout en nootmuskaat. Ik rolde de gevulde vellen op in de lengterichting, sneed de rollen in kleine schijfjes en zette die rolletjes rechtop op de bakplaat. De rolletjes gingen heel gezellig samen met de hartjes de oven in.

Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven