Herfstbos van maiskolven, wortels, champignons en tuinbonen

Hoi! Ik heb een herfstbos gebakken. Hoe? Gemakkelijk wel, mits je deze bosbouweenheden voor twee romantische najaarszielen in huis hebt:

– 2 maiskolven
– 1 avocado
– een bosje geschrapte en geschrobde peentjes
– 425 gram tuinbonen uit een pot gelekt
– 250 gram gepoetste champignons
– 1 verflinterde teen knoflook
– 1/2 fijngesneden verse peper
– olijfolie om in te bakken
– knoflookpoeder
– dille
– agavesiroop
– azijn
– cayennepoeder
– mosterdzaad
– zout

De maiskolven wrijf je in met olijfolie, knoflookpoeder, dille en zout. Je pakt ze in aluminiumfolie en legt ze 35 minuten in een oven met een temperatuur van 200 graden Celsius en dan heb je twee gele herfstzonneschijnbomen. Takel ze overeind voor een levendig tableau van met stralend geel gebladerte getooide herfstbomen.

  De avocado prak, of staafmixer, je samen met een eetlepel olijfolie, een halve eetlepel agavesiroop, een halve eetlepel azijn en wat cayennepeper, knoflookpoeder en zout naar smaak tot een mossig dipje. Als je daar dan een paar stammetjes worteltjes rechtop in een glas naast zet heb je een mooi herfstig tafereeltje van oranje boomstammetjes die je in het groene mosmoeras kunt dippen.  

  Voor de bosgrond bak je een basislaagje van knoflook en peper in een flinke scheut olijfolie. Daar gaan de hele champignons in, tien minuten zwammen ze op hoog vuur over hun herfstige signature look. Dan de tuinbonen, bij gebrek aan bosgrond vormen zij de tuingrond van het herfstbos. Ze bakken even mee terwijl er nog wat dille, gemalen mosterdzaad en zout over de woudbodem heen waait.  

  Zet nu alles op tafel en start de ontbossing.  

    Doei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven