Het ultrakorte receptenfestival deel 2: komijnenkeuteltjes

Hoi! Ik moet even wachten bij de fietsenmaker. Ik denk na over mijn avondmaaltijd. Het moet snel klaar zijn. Komijnenkeutels! Uiteraard. De van het eten van gisteren overgebleven kikkererwten die ik vanochtend in de koelkast zag staan knikkerden net mijn hoofd in, vandaar.

Ha, mijn fiets hangt aan de haak. Er wordt nog even een nieuwe kettingkast om de nieuwe ketting heengebouwd. Mooi man. Of het niet erg is dat de kleur niet matcht met de rest van mijn fiets. Neen. Oeh, nou! Hij draaft weer als een jonge volbloed, die ijzeren hengst van me.

Thuis. Kikkererwten rollen van mijn hoofd uit de koelkast zo, hop, via een vergiet een gezellig schaaltje in. Mevrouwtje theelepel olijfolie en meneertje theelepel citroensap druppen door een juffertje theelepel pindakaas. Komijn jaag ik er achter aan, evenals wat peper en zout. Dit elixertje draai ik zorgvuldig door de keuteltjes. Nog een stuk of wat rozijntjes en ongeveer een zelfde hoeveelheid amandelen doen mee.

Dan schep ik twee trostomaten in stukjes erbij. Zwarte olijfjes ook er door en wat peterselie. Even proeven of de dressing nog aangevuld moet worden. Ik doe er alleen nog wat extra zout door. En dan strooi ik met sesamzaadjes en ga ik eten.

Doei!

Ingrediƫnten voor een solosalade:

– 1 half blik kikkererwten, uitgelekt
– 1 theelepel olijfolie
– 1 theelepel citroensap
– 1 theelepel pindakaas
– 1 flinke snuf komijn
– peper en zout
– paar rozijnen, zoveel als je lekker vindt
– paar amandelen, zoveel als je lekker vindt
– 2 trostomaten
– paar zwarte olijven, zoveel als je lekker vindt
– sesamzaadjes, zoveel als je lekker vindt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven