Hipstermout overnacht in mijn koelkast. Ik eet hem op.

Hoi! Ik maak een hipster havermout ontbijtje voor mezelf klaar voor morgenochtend alvast. Weet je wel, zo’n hippe stoet van havermout, zaden, en weet ik wat allemaal, die dan een nachtje in een melkbad of waterbed in je koelkast overnacht. Tegen betaling uiteraard. De prijs is hoog. Meneer hipsterbrij gaat in de mond, tussen de malende tanden zo via de slokdarm de maag in en dan verder op reis naar wie wil weten waar allemaal zoekt dat zelf maar even op dan. Meneer havermouthip heeft uiteraard een baard en houdt van avontuur en doortrapper-fietsen dus het zal wel goed zijn.   Zo’n veertig gram havermout met gedroogde framboosjes en variabele nootjes voeren de polonaise aan. Dit interessante havermoutmengsel heb ik zo kant en klaar gekocht ergens een keertje ik weet niet eens meer waar, ik vind het nogal hipster van mezelf dat ik dit in huis heb. Erachteraan hupsen een eetlepel lijnzaadjes en een eetlepel sesamzaadjes. Een paar fijngesneden stukjes gedroogde mango waarvan ik niet eens wist dat ze in mijn keuken woonden sluiten achter de sesamzaadjes aan. Een theelepel kaneel en twee theelepels rietsuiker sluiten de gelederen en mijn lepel doet de rest. Omroeren met elkaar al die hipsters, dag authenticiteit, hallo lekker samen één worden.  

Als ik ook nog eens 200 milliliter water toevoeg en erdoor roer wordt het pas echt een eenheidsbrij, heerlijk, “are you all individuals!?”* roep ik vrolijk naar mijn kom. “Yes we are!” luidt het eenduidige antwoord stellig. Mooi, dan is dat in ieder geval duidelijk. Hop de koelkast in met jullie. Jammer dat ik niet zo hipster ben dat ik een analoge camera heb. Hier, gewoon een smartphonefoto bewerkt op Instagram van hipstermout in pyjama:  

Nou droom fijn en slaap lekker, ik zie je morgen weer, hippe havermeneer!

Ha ha daar is ie wel, meneer mangobaard, goedemorgen! We hebben allebei goed geslapen. Ik roer een half appeltje in stukjes door mijn ontbijt en post een foto van de nog niet omgeroerde havermoutpap op Instagram. Hippe gezond-eten-foto-posters liken mijn foto, ik voel me the man. Dan eet ik mijn hipstermout op. Lekker.   Doei!

Ingrediënten voor één hipster: – 40 gram havermout, eventueel een hip havermoutmengsel met gedroogde frambozen en noten – 1 eetlepel lijnzaadjes – 1 eetlepel sesamzaadjes – 1 eetlepel stukjes gedroogde mango, mag ook ander gedroogd fruit zijn – 1 theelepel kaneel – 2 theelepels rietsuiker – 200 milliliter water (of plantaardige melk, heb ik niet in huis, niet hip misschien, of juist toch weer wel hip, heel authentiek, of niet, ik heb wel sojayoghurt in huis, wat zegt dat over mij, weet ik veel, in ieder geval aju, maak een keuze en laat dat niet zo van mij afhangen ja wil je?!)
– 1 half appeltje, in stukjes   *Vrij naar een citaat uit de film Life of Brian van Monty Python  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven