Paprikahummus

paprikahummus

Paprikahummus met zongedroogde paprika en tomaat

Hoi! Paprikahummus!

Brood beleg je of besmeer je.

Dit broodbesmeer
smaakt naar meer
en ik zeg je
dat met dit beleg je
smaakpapillen worden geëerd.

Een recept dus, daar gaan we weer.

Ingrediënten paprikahummus:

– 1 blik kikkererwten (400 gram) inclusief vocht
– 3 eetlepels edelgistvlokken
– 3 zongedroogde tomaatjes en 1 teen knoflook die ook altijd wel in zo’n potje zongedroogde tomaatjes in olie zit
– 2 zongedroogde paprika’s en wat van de kappertjes die ook altijd wel in zo’n potje zongedroogde paprika’s in olie zitten
– 1 flinke theelepel harissa
– flink wat snuffen komijn
– 1 klein theelepeltje zout
– 2 eetlepels citroensap

paprikahummus

Bereidingswijze:

1. Laat de kikkererwten uitlekken maar vang het vocht op.
2. Pureer de kikkererwten samen met alle ingrediënten behalve het vocht en het citroensap.
3. Giet terwijl de keukenmachine blijft doordraaien het sap en het kikkererwtenvocht toe.
4. Smeer of beleg je (geroosterde) boterham met je besmeerje of belegje.
5. Lekker!

Doei!

PS Weet je dat er in een korrel tafelzout tien miljoen miljard atomen dansen!? Ik vind dat zo’n feestelijk idee. We zijn allemaal dansers. Ik weet het zeker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven