Hutspotsoep

Hutspotsoep

De bedoeling

Hoi! Hutspotsoep? De bedoeling is om eten te scoren dat makkelijk en snel te bereiden is. Dat is mijn plan, ja ik heb een plan, dat komt zo: Een klein staartje van de griep kwispelt nog een beetje aan mijn stuitje en we moeten op tijd een trein halen. Het plan is: soep en broodjes.

Eerst de broodjes. Ik sprint naar de hummus, grijp in het voorbijgaan een zak afgeprijsde en voorgesneden ijsbergsla, tik een pot zongedroogde tomaten mijn winkelmandje in, knikker er een pot augurkenplakken achteraan en mik een zak afbakpistoletjes erbij voor ik met piepende remhakken bij de soepafdeling arriveer.

Hè poep! Geen plantaardige soep! Uit het assortiment genomen. Stom grootgruttertje… Geen tijd!
Ik vlieg terug naar de koeling met kant en klaar gesneden groente en zie ‘hutspot’, een zak met zo’n 60% wortel en 40% ui, gesneden en al, ja, hopsa, mee jij! Oef.

Hutspotsoep it is!

Koortsig in de keuken giet ik een kladder olijfolie in een hete soeppan. De ‘hutspot’ kieper ik erin en bak ik op hoog vuur even in de rondte. Ik verstuif er flink wat gedroogde dille overheen, bak alles nog een minuutje of twee door en giet er dan een ruime liter kokend water bij. Twee bouillonblokjes en een minuutje of tien pruttelen later pureer ik de soep glad, maal ik er zwarte peper doorheen en dek ik de tafel met serviesgoed, bestek, afgebakken warme broodjes en allerhande groot en klein belegmaterieel. Er komt een kartonnetje haverkookroom op tafel om de soep helemaal mee af te maken en het smullen kan beginnen.

Hutspotsoep

Meer goede avonden please!

“Eén goede avond!” zegt de treinconducteur terwijl ik dit receptje opteken in de trein. Ik protesteer. Ik wil meer dan één goede avond, graag.

Doei!

Ingrediënten voor hutspotsoep:

– 1 zak voorgesneden hutspot-bestanddelen (500 gram) óf
– 300 gram wortel en 200 gram ui, gesneden allebei
– gedroogde dille
– 2 plantaardige bouillonblokjes
– te malen zwarte peper
– haver- of andere plantaardige kookroom
– (olijf)olie om in te bakken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven