Imiteer-de-kip shoarma met kolderijcurry, sugarsnaps en giftige knoflookyoghurt

  Hoi! Ik heb ruim een halve knol selderij over van gisteren. En ook twee pitabroodjes. Ik heb nog wat inkopen gedaan met die knol en die broodjes in mijn achterhoofd. Overdrachtelijk bedoel ik dat dan. Anders zou het een nogal raar dan niet gruwelijk gezicht zijn. Ik in de supermarkt met een halve knolselderij en twee pitabroodjes in mijn achterhoofd geramd.    Ik eet weer alleen vandaag, maar dat mag de pret niet drukken, ik kook gewoon extra extra éxtra appetijtelijk! Lekker lekker, lekker puh!  

  De lijst met dingen voor het koken van de maaltijd van de dag van de vandaag is als de volgende:
– 1 halve knolselderij in kleine blokjes
– 160 gram vegetarische kipshoarma van de Vegetarische Slager (Deze kipshoarma is niet alleen vegetarisch maar zelfs veganistisch. Waarom ze de shoarma dan niet ook veganistische kipshoarma noemen weet ik niet. Ik heb daar wel allerlei aannames over, maar dat zijn aannames, dus daar ga ik je niet mee lastig vallen. Om met Steven Seagal te spreken: “Assumption is the mother of all fuckups.”)
– 1 grote theelepel currypasta, ik heb nog zelfgemaakte, klik maar op dit voor het recept
– 150 gram sugarsnaps
– speculaaskruiden (ik heb pittige speculaaskruiden van chez djeenie maar die perfecte potpourri is heel moeilijk verkrijgbaar, dus gewone koek- en/of speculaaskruiden volstaan)
– 5 eetlepels roomalternatief van RiceDream (rijstroom)
– 3 eetlepels Alpro Nature yoghurtalternatief (ik heb de variant met amandelen en ben daar erg over te spreken! Smaakt delicieus giftig, daar moet je wel van houden natuurlijk.)
– 1 heel klein teentje knoflook in hele kleine flintertjes, als je een knoflookpers hebt mag je die ook gebruiken, ik heb er geen een
– 1 tomaat in kleine stukjes
– 1 kneep tomatenketchup
–  peper
– zout
– 1 handje rozijntjes
– 2 pitabroodjes  

Knollenblokjes in pan met water, aan de kook brengen, tien minuten laten koken en afgieten.   Knoflooksausje maken van de yoghurtsmoes, knoflookflintertjes, wat peper en wat zout.  

  Currypasta met wat olijfolie verhitten in een pan, knolselderelderelderij erbij en goed heet bakken, al omscheppend. Na een tijdje bestrooien met flink wat speculaaskruiden en zout. Sugarsnaps er ook even doorheen bakken, temperatuur dimmen en vijf eetlepels rijstroom erbij schenken. Op laag vuur aan lot overlaten. Oh wacht, ik deed er ook nog een handje rozijntjes bij!

Kipshoarma in hete olijfolie in een paar minuten roerend heet bakken.

Tomatenblokjes mengen met ketchup, wat peper en wat zout.

Twee pitabroodjes roosteren in de broodrooster en beide vullen met eerst een piepklein laagje tomaat, dan flink wat shoarma, een flinke lepel knoflookyoghurtsmoes en afdekken met weer een laagje tomaat-en-ketchupmix.

Bord opmaken.

Ik heb de broodjes rechtop in een kommetje gezet. Voor de foto natuurlijk. Maar ook in de hoop dat de knoflooksaus door de shoarma heen naar beneden sijpelt. Dat gebeurt een beetje.

  Maar beter zet je er nog een bakje knoflooksaus naast om het pitabroodje met imitatiekip nog extra in te dippen zodat veel saus lekker langs je kin naar beneden kan drippen, drappen en druppen. Ja, ik heb een vieze kin ja, maar ik eet toch alleen dus wie maakt dat nou uit.   En ze leefden nog lang en gelukkig:  

  Welnee. Ze zijn al op. Bord opgemaakt. Bord leeggemaakt. Geen dierenleedvermaak. Mooi toch?!  

Doei!                              

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven