kaas van pecannoten: pekaas

Direct naar het recept

digiboek over vegan kaas maken

Hoi! Weet je nog, mijn kaasmakerboek? Over vegan kaas maken? Ik bundelde mijn recepten voor vegan “kaas”, dat vond ik leuk om te doen dus ik dacht: misschien vinden de mensen het wel leuk om wat te lezen en wat kaas te maken. Klik op de volgende link voor het digiboek “Kaasmaker met banaan op hoofd”:

Kaasmaker met banaan op hoofd

Ik deel hier nog even het lied dat hoort bij dit plantaardige kaasmakerboek, je zingt het op de melodie van “The wheels on the bus go round and round”, of “De wielen van de bus gaan rond en rond”:

Kaasmaker met banaan op hoofd, naan op hoofd, naan op hoofd,

Kaasmaker met banaan op hoofd, tudududulalalalatidi!

Maar de liedtekst mag ook in het Engels, laat me in dat geval even weten hoe jij de laatste frase vertaalt!

kaas van pecannoten

Een recept voor kaas met rozemarijn en knoflook was in het kaasmakerboek nog niet opgenomen. Ja ik weet het, eCHt HeEl biZAr! Excuses voor deze ongerijmde lacune in een verder onberispelijk kaasmaker-e-book. Gelukkig gaat dit hier en nu goed gemaakt worden.

vegan kaas van pecannoten

De pekaas maken

Hé maar lekker ja, pecannotenkaas met rozemarijn en knoflook! Zullen we die dan alsnog maar maken dan? Ja ik doe dat. Doe je mee? Ik heb vanavond ook nog een heel klein feestje, net als de rest van een groot deel van de wereld, vermoedelijk. Dit snel-klaarkaasje voor op de borrelplank is dan ook zeer eenvoudig te fiksen met een goede keukenmachine. Wanneer je niet in het bezit bent van een goede keukenmachine, gebruik dan de staafmixer, of kook de noten van te voren even zacht, smelt de kokosolie en prak de boel fijn met een vork!

Pekaas

Course: HapjesDifficulty: Easy peasy zo gefikst
Voorbereiding

30

minutes
Opstijftijd

1

hour 
Total time

1

hour 

30

minutes

Ingredienten

 • 100 gram pecannoten

 • 100 gram geurloze kokosolie

 • 1 tak verse rozemarijn

 • 1 theelepel knoflookpoeder

 • 1 kleine theelepel zout  

Bereidingswijze

 • Was en ris de tak rozemarijn. Houd een paar naaldjes rozemarijn apart voor de garnering.
 • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat het hakblad een paar minuten draaien.  
 • Bekleed een klein schaaltje ruim met huishoudfolie. Zo ruim dat je de folie straks over de kaas kunt vouwen. Strooi de achtergehouden rozemarijnnaaldjes uit over de folie.
 • Stort de smeuïge notenbende op de naaldjes in de folie. Druk voorzichtig aan en strijk mooi glad. Dek de pekaas af met de ruim langs de rand van het bakje hangende folie.
 • Zet het pekaasje minimaal een uur in de koelkast om het hard te laten worden. 

Tips

 • In plaats van pecannoten is het natuurlijk helemaal prima om andere noten te gebruiken voor deze kaas. Noem de kaas dan geen pekaas, dat leidt tot verwarring.

Serveer de pekaas bij borrel of ontbijt, snijd, schaaf, rasp, kruimel of smelt (de pekaas), doe lekker met de pekaas wat je met een andere kaas ook zou willen doen! Mh-mh-mh wat een smaakvol pekaasje! Vrolijke jaarwisseling! (Of uur-, dag-, maand- kwartaalwisseling, wanneer je dit niet op oudjaarsdag leest.)  

Doei!      

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven